• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zemesgrāmatu pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2005., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100288

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Precizējums

Vēl šajā numurā

27.01.2005., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zemesgrāmatu pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem

Pirmdien, 24.janvārī, pēc tieslietu ministres Solvitas Āboltiņas iniciatīvas notika sanāksme, kurā piedalījās ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis un Tiesu administrācijas Zemesgrāmatu departamenta direktore Inese Kalniņa un pārrunāja pasākumus, lai zemesgrāmatu pakalpojumus iedzīvotājiem padarītu pieejamākus.
“Es vēlos panākt, lai šā gada laikā zemesgrāmatu pakalpojumi iedzīvotājiem kļūtu daudz pieejamāki, lai katrs Latvijas iedzīvotājs savu īpašumu varētu ierakstīt zemesgrāmatā un viņu no tā neatturētu sarežģītās birokrātiskās procedūras,” pauda ministre.
Zemesgrāmatu pakalpojumu pieejamības palielināšana iedzīvotājiem ir paredzēta arī valdības deklarācijā.
Ministre Solvita Āboltiņa uzdeva valsts sekretāram nodrošināt, lai Tieslietu ministrija kopā ar Tiesu administrācijas Zemesgrāmatu departamentu līdz jūlijam izvērtētu, kādas īpašumu reģistrēšanas procedūras zemesgrāmatā būtu vienkāršojamas, tostarp – kā panākt reģistrācijas procesa paātrināšanu zemesgrāmatās.
Atzīta arī nepieciešamība panākt, lai darījumus zemesgrāmatā varētu reģistrēt jebkurā Latvijas vietā neatkarīgi no nekustamā īpašuma atrašanās vietas, kā arī ieviest sistēmu, kad zemesgrāmatu nodaļa nosūtīs pa pastu tās izgatavotos dokumentus un pēc tiem vairs nebūs otrreiz jādodas uz zemesgrāmatu nodaļu.
Tā kā šo uzlabojumu ieviešanai vajadzīgs papildu finansējums, tieslietu ministre uzdeva valsts sekretāram un Tiesu administrācijas Zemesgrāmatu departamentam sagatavot attiecīgus priekšlikumus finansējuma piesaistīšanai no valsts budžeta.
Vēl tikšanās laikā nolemts, ka Tieslietu ministrija sāks diskusiju ar Valsts kasi par to, kā no Valsts kases saņemt informāciju par kancelejas un valsts nodevas maksājumiem saistībā ar īpašumu vai darījumu reģistrēšanu zemesgrāmatā, nepieprasot papīra formas maksājumu apliecinājumus.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!