• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas valsts interneta portāla izveidi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2005., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100290

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sūdzībām saistībā ar personu tiesībām uz mājokli

Vēl šajā numurā

27.01.2005., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas valsts interneta portāla izveidi

Kultūras ministre Helēna Demakova uzskata, ka Latvijas valstij jāizveido īpašs interneta portāls, kurā būtu pieejama pamatinformācija par Latvijas valsti, kultūru un dabu, kā arī tūrisma un biznesa iespējām. Portālam būtu jābūt pieejamam vismaz šādās adresēs: www.latvia.lv, www.latvia.com, www.latvija.lv; www.latvija.com.
Šādi portāli ir gandrīz visām Eiropas Savienības dalībvalstīm, un valstis tos izmanto kā galveno norādi, kurā ārvalstniekiem smelties informāciju par attiecīgo zemi. Piemēram, mūsu kaimiņzeme Lietuva ir izveidojusi šādu portālu (www.lietuva.lt), kurā atrodamas ziņas sešās valodās.
Kultūras ministre norāda: “Latvijas valsts portāls būtu jāveido ar aprēķinu, ka daudziem apmeklētājiem tas būs pirmais kontakts – vēl virtuāls – ar Latviju. Mums ir jāspēj īsi un radoši pavēstīt par savu zemi. Mums ir ko teikt, mums vajag iespēju runāt, lai labdabīgi pārsteigtu.”
Kultūras ministre jautājumu par portālu aktualizēja otrdien, 25.janvārī, tiekoties ar Francijā rīkojamā festivāla “Pārsteidzošā Latvija” uzraudzības padomi, kurā ietilpst ārlietu ministrs Artis Pabriks, ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš, zemkopības ministrs Mārtiņš Roze un Valsts prezidentes kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars. Šo festivālu, kas iecerēta kā plaša Latvijas reprezentācija Francijā, savulaik nolēma rīkot Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Francijas prezidents Žaks Širaks.
Veicot 2005.gada festivāla sagatavošanas darbus, atklājās, ka internetā vispār nav pieejama izvērsta un ticama informācija par Latviju franču valodā. Arī lielākās valsts iestādes nav izveidojušas mājas lapu vismaz saīsinātas versijas otrajā Eiropas Savienības oficiālajā valodā.
Festivāla “Pārsteidzošā Latvija” uzraudzības padomes locekļi atbalstīja Latvijas valsts portāla ieceri, uzskatot, ka galvenā atbildība par šādas mājas lapas izveidošanu, iespējams, būtu jāuzņemas Ekonomikas ministrijai.

Kristaps Kārkliņš, KM komunikāciju speciālists

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!