• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts ieņēmumu dienesta muitas amatpersonu godināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2005., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100292

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zemesgrāmatu pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem

Vēl šajā numurā

27.01.2005., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts ieņēmumu dienesta muitas amatpersonu godināšanu

Sagaidot Starptautisko muitas dienu, kas pasaulē tiek atzīmēta 26.janvārī – Pasaules muitas organizācijas dibināšanas gadadienā, Valsts ieņēmumu dienestā (VID) tika godinātas muitas amatpersonas, kas ar profesionālu, godprātīgu un apzinīgu darbu sekmējušas muitas dienesta attīstību, topot par modernu, sadarbībai atvērtu institūciju, kas veicina starptautisko tirdzniecību un nodrošina sabiedrības aizsardzību.
Sveicot Latvijas muitas darbiniekus svētku dienā, finanšu ministrs Oskars Spurdziņš atzina, ka aizvadītais gads Latvijas muitai bijis otrs nozīmīgākais pēc muitas dibināšanas. “Muita ir spējusi tikt galā ar izaicinājumu, Latvijai iestājoties Eiropas Savienībā. Sākotnēji gan nācās konstatēt, ka tieši muitas joma ir viena no problemātiskākajām pēc aizvadītā gada 1.maija, taču šodien es kā ministrs ar lepnumu un gandarījumu varu teikt, ka mūsu valsts muita ir spējusi operatīvi un sistemātiski atrisināt jebkuru problēmu,” norādīja finanšu ministrs un pateicās par sekmīgo darbu muitas amatpersonām, jo īpaši VID Galvenās muitas pārvaldes vadībai. “Latvijas muita nu vairs neaizsargā tikai mūsu valsts iekšējo tirgu, bet gan nesalīdzināmi lielāko Eiropas Savienības iekšējo tirgu. Uz jums, godātie Latvijas muitas darbinieki, droši paļaujas pārējās Eiropas Savienības dalībvalstis, jo tās zina, ka mūsu valsts austrumu robeža, kas ir arī Eiropas Savienības robeža, ir tikpat moderni aprīkota kā, piemēram, Vācijas vai Francijas robežas. Es kā finanšu ministrs esmu gandarīts par to,” uzsvēra O.Spurdziņš. Atzinīgi novērtējis VID muitas dienesta iepriekšējā gada veikumu, ministrs vēlēja panākumus ikvienam muitas speciālistam ikdienas darbā.
Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors Dzintars Jakāns, sveikdams muitas amatpersonas, uzsvēra: “Cieši sadarbojoties, mēs pēc iespējas īsākā laikā varam sasniegt izvirzītos mērķus, kā arī, mācoties no citu valstu pieredzes, uzlabot sava darba kvalitāti, kas vienmēr bijusi viena no Valsts ieņēmumu dienesta prioritātēm.” Arī VID Galvenās muitas pārvaldes direktors Andis Drulle atzina, ka Latvijas muitas attīstību sekmējis gan visu VID struktūrvienību kopīgais darbs, gan muitas dienesta veiksmīgā sadarbība ar citu valstu muitas administrācijām.
Svētku dienā īpaši godinātas tika muitas amatpersonas, kas saņēma Pasaules muitas organizācijas (PMO) goda rakstus. Augstā atzinība par profesionālu darbību valsts robežas aizsardzības nodrošināšanā, sabiedrības aizsardzībā un valsts muitas dienesta attīstības veicināšanā tika izteikta septiņiem VID muitas ierēdņiem: Latgales reģionālās iestādes Muitas pārvaldes priekšnieka vietniekam Aivaram Avgustinovičam, Galvenās muitas pārvaldes Muitas noteikumu pārkāpumu novēršanas daļas priekšnieka vietniekam Marekam Gūtmanim, Galvenās muitas pārvaldes direktora vietniekam Uģim Liepam, Galvenās muitas pārvaldes direktora vietniekam Tālim Kravalim, Rīgas muitas reģionālās iestādes Pēcmuitošanas pārbaužu daļas priekšniecei Evijai Naglei, Rīgas muitas reģionālās iestādes direktora vietniekam Aināram Ušackim un Muitas kriminālpārvaldes Informācijas vadības daļas Stratēģiskās analīzes nodaļas priekšniekam Valdim Vazdiķim.
Svinīgajā pasākumā tika sveikti arī divdesmit deviņi VID Galvenās muitas pārvaldes ierēdņi, kuriem piešķirtas augstākās dienesta pakāpes.
Pasaules muitas organizācijas, kas tolaik nesa Muitas sadarbības padomes vārdu, dibināšanas sanāksme notika 1953.gada 26.janvārī. Tajā piedalījās septiņpadsmit Eiropas valstu muitas dienestu pārstāvji. Laika gaitā dalībvalstu skaits daudzkārt pieauga, tādēļ 1994.gadā Muitas sadarbības padome tika pārdēvēta par Pasaules muitas organizāciju, nosaukumā ietverot tiešu norādi uz institūcijas darbības globālo mērogu. Pašlaik Pasaules muitas organizācija apvieno 164 valstu muitu administrācijas. Tā ir vienīgā vadības līmeņa pasaules organizācija, kuras kompetencē ir muitas jautājumi. Tās galvenais mērķis ir palīdzēt dalībvalstīm sekmīgi veikt muitas uzdevumus maksājumu iekasēšanā, administrēšanā un sabiedrības aizsardzībā.

Marika Salmiņa, VID Galvenās muitas pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!