• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2005., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100295

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tas kolorītais politisko vēstnieku laiks

Vēl šajā numurā

27.01.2005., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Austrijas “Die Presse” intervijā Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga paskaidro, kāpēc viņa dosies uz 9.maija svinībām Maskavā un ko šis datums nozīmē Latvijai. Prezidente uzsver, ka negatavojas Maskavā svinību laikā parakstīt robežlīgumu ar Krieviju, un nāk klajā ar savu iniciatīvu to parakstīt jau agrāk, bet 10.maijā tikai apmainīties ar ratifikācijas dokumentiem.

Krievijas “Regnum” rakstā tiek komentēta jaunā grāmata “Latvijas vēsture: 20.gadsimts”, A.Strangam, A. Zundam un citiem vēsturniekiem piedēvējot “īpašu vēsturiskā mantojuma uztveri”. Saistībā ar grāmatu minēta “Latvijas vēstures pareizas uztveres propaganda starptautiskā līmenī”.

Franču “Le Figaro”: “Amerikāņi uzskata, ka eiropiešu ekonomika ir kļuvusi tik vāja, ka 2020.gadā to apsteigšot Ķīna, Indija un pat Brazīlija. Ar šādu ziņojumu nākusi klajā Amerikas Centrālā izlūkošanas pārvalde.”

Krievijas “Gazeta.Ru”: “Krievijas Valsts domē satraukumu izraisījusi noslēpumainā vēstule prokuratūrai ar prasību aizliegt ebreju organizācijas Krievijā, kuru parakstījusi deputātu grupa. Preses dienesti sacer preses relīzes ar atvainošanos, bet paši parakstītāji izslēdz telefonus un atsakās no paskaidrojumiem, kādā veidā viņu paraksti nokļuvuši uz vēstules.”

Polijas “Rzeczpospolit”: “Mēs negrasāmies katru dienu klauvēt pie Eiropas durvīm. Mēs smagi strādāsim, līdz pati Savienība izbrīnīsies, ka mēs vēl neesam starp dalībvalstīm,” uztājoties Strasbūrā, sacīja Ukrainas prezidents.

Angļu “The Financial Times”: “Viktors Juščenko par vienu no valsts mērķiem ir izvirzījis panākt, ka 2007.gadā ES pieņemtu Ukrainu kā nākotnes dalībvalsti, noslēdzot t.s. asociācijas līgumu.”

Vācu “Welt am Sonntag”: “ASV prezidents Bušs uzdrošinās doties uz Briseli, uz vietu, kur kopā sanāk vecā un jaunā Eiropa, nereti arī tādēļ, lai izrādītu pretestību ASV. Eiropas Savienībā faktu, ka ASV prezidents otrās prezidentūras pirmajā ārvalstu vizītē dosies uz Eiropas galvaspilsētu, saprot kā signālu – Vašingtona grib piešķirt lielāku nozīmi attiecībām ar ES. Citādi nopietnajā Komisijā ir jūtama pat neliela eiforija. Esot cerības, ka attiecības kļūšot pat vēl ciešākas nekā Bila Klintona laikā.”

Angļu “BBC”: ““Sabiedrību nevar būvēt uz holokausta pamatiem,” saka Hanss Ulrihs Vēlers, pazīstams vācu vēsturnieks. Vācijai ir un var būt savs nacionālais lepnums, pamato raksta autore. Ir manāmas pārmaiņas veidā, kā Vācijā tiek uztverta tās pagātne, tiek atzīts, ka arī paši vācieši ir cietuši Trešā reiha laikā. Tomēr nacisma ēna joprojām klājas pār Vāciju kā kolektīvas atbildības un vainas izjūta.”

Parīzē izdotais “International Herald Tribune”: “Daži uzskata, ka arī ASV prezidentam būtu jāierodas atceres pasākumā Aušvicē, kuru viņa vietā apmeklēs Diks Čeinijs. Ceremonijā piedalīsies, kā atzīmē autore, gandrīz visi nozīmīgākie Eiropas valstu vadītāji, kā arī Izraēlas prezidents.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!