• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kultūras ministrijas valsts sekretāra iespējamo interešu konfliktu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2005., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100436

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Naturalizācijas pārvaldes desmit gadu jubileju

Vēl šajā numurā

28.01.2005., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kultūras ministrijas valsts sekretāra iespējamo interešu konfliktu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atbilstoši savai kompetencei ir izskatījis Kultūras ministrijas 2004.gada 25.oktobra vēstuli ar lūgumu KNAB pārbaudīt iespējamos korupcijas riskus Rīgas Doma izpētes un rekonstrukcijas darbu veikšanā, kā arī atsevišķu laikrakstu publikācijās izklāstīto informāciju.
KNAB ir izvērtējis Kultūras ministrijas valsts sekretāra Daniela Pavļuta iespējamo atrašanos interešu konflikta situācijā saistībā ar Rīgas Doma izpētes darbiem.
Izvērtējot D.Pavļuta darbības atbilstību likuma “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” normām, konstatēts, ka saskaņā ar minētā likuma 4.panta pirmās daļas 16.punktu D.Pavļuts ir valsts amatpersona. Pārbaudes gaitā konstatēts, ka Kultūras ministrijas valsts sekretāra Daniela Pavļuta radiniece (māsa) Sanita Pavļuta-Deslandesa ir arī B.Deslandesa laulātā. KNAB skaidro, ka likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” valsts amatpersonām noteiktie ierobežojumi un aizliegumi attiecināmi uz valsts amatpersonām tikai gadījumos, kad tās realizē savas amata pilnvaras attiecībā uz saviem radiniekiem.
KNAB informē, ka D.Pavļuts un B.Deslandes nav radinieki likuma “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” izpratnē, kā arī pārbaudes gaitā netika iegūti fakti, kas apstiprinātu, ka Kultūras ministrijas valsts sekretārs D.Pavļuts būtu pārkāpis likuma “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 11.panta pirmajā daļā noteiktos valsts amatpersonas ierobežojumus. Pamatojoties uz pārbaudes gaitā iegūto informāciju, KNAB rīcībā nav faktu, kas apstiprinātu, ka Kultūras ministrijas valsts sekretārs D.Pavļuts ir ietekmējis lēmumu pieņemšanu attiecībā uz Rīgas Doma izpētes darbiem.
Papildus KNAB informē, ka autora līgumu ar B.Deslandesu ir noslēdzis muzejs, savukārt finansējumu minētā līguma apmaksai ir piešķīrusi Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija.
Ņemot vērā, ka Kultūras ministrijas padotībā esošās iestādes ir slēgušas finansēšanas un darba līgumu ar B.Deslandesu (D.Pavļuta māsas laulātais), kā arī saskaņā ar likuma “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 22.panta otrajā daļā noteikto Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs iesaka D.Pavļutam un arī citām Kultūras ministrijas valsts amatpersonām turpmāk atturēties no amata pienākumu veikšanas, ja valsts amatpersonas rīcībā varētu tikt apšaubīta tās darbības objektivitāte un neitralitāte.

Kristaps Kārkliņš, Kultūras ministrijas komunikāciju speciālists

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!