• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Naturalizācijas pārvaldes desmit gadu jubileju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2005., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100438

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2005.gada 27.janvāra sanāksmē

Vēl šajā numurā

28.01.2005., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Naturalizācijas pārvaldes desmit gadu jubileju

Februārī Naturalizācijas pārvalde atskatīsies uz desmit sekmīgiem darba gadiem, kopš Latvijā uzsākts naturalizācijas process – 1995.gada 1.februārī visā Latvijas teritorijā sākās dokumentu pieņemšana uzņemšanai Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā. Lai atcerētos pārvaldes pirmsākumus un rezumētu paveikto, 1.februārī notiks preses konference, bet no 31.janvāra līdz 4.februārim tiks rīkoti dažādi pasākumi visā Latvijā.
Desmit darbības gados Naturalizācijas pārvalde (NP) ir kļuvusi par stabilu, uzticamu un atpazīstamu valsts pārvaldes iestādi, kas risina pilsonības jautājumus un ir galvenā Pilsonības likuma īstenotājinstitūcija Latvijā. Sākotnēji pārvalde veica tikai ar pilsonības iegūšanu naturalizācijas kārtībā saistītos uzdevumus, bet kopš 1999.gada 1.janvāra pārvaldes pārziņā ir arī pilsoņa statusa reģistrēšana, pēc 1991.gada 21.augusta dzimušo bērnu atzīšana par LR pilsoņiem, pilsonības zaudēšanas jautājumi, kā arī sabiedrības integrācijas procesu koordinēšana savas kompetences ietvaros.
Kopš procesa sākuma ar Ministru kabineta rīkojumu līdz 2005.gada 1.janvārim Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā uzņemtas 85 352 personas, to skaitā 10 770 nepilngadīgie bērni, kas naturalizējās kopā ar vecākiem.
Par Latvijas pilsoņiem atzīti 3088 pēc 1991.gada 21.augusta Latvijā dzimušie nepilsoņu un bezvalstnieku bērni.
Jubilejas nedēļā Naturalizācijas pārvalde rīkos dažādus pasākumus gan Rīgā, gan Naturalizācijas pārvaldes reģionālajās nodaļās un filiālēs. 31.janvārī Liepājā tiks sveikts 5000. naturalizētais liepājnieks, savukārt Rīgā jaunos LR pilsoņus sveiks 1.februārī Latgales priekšpilsētas izpilddirekcijā, 2.februārī – Rīgas domē. Ministru kabineta rīkojuma izrakstu par uzņemšanu LR pilsonībā naturalizācijas kārtībā svinīga izsniegšana jaunajiem pilsoņiem notiks arī citās Latvijas pilsētās.
Pašas pārvaldes svinīgais jubilejas pasākums notiks 4.februārī.

Naturalizācijas pārvaldes informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!