• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lūgumu "Microsoft" atbalstīt Latvijas Nacionālās bibliotēkas projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2005., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100569

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par studējošo tiesību aizsardzību

Vēl šajā numurā

01.02.2005., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lūgumu “Microsoft” atbalstīt Latvijas Nacionālās bibliotēkas projektu

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta fonds (LNBAF) vakar, 31.janvārī, vērsās pie Ministru prezidenta Aigara Kalvīša ar lūgumu, viesojoties Čehijā un tiekoties ar “Microsoft” prezidentu Bilu Geitsu, aicināt viņu atbalstīt Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projekta īstenošanu.
LNB projekts paredz jaunas ēkas būvniecību Nacionālās bibliotēkas vajadzībām un arī mūsdienīgas bibliotēku sistēmas izveidi visā Latvijā jeb Gaismas tīklu, kas savienotu savā starpā ne vien visas Latvijas bibliotēkas, bet arī katru apdzīvotu vietu Latvijā ar visu pasauli.
Gan B.Geitsa vadītais uzņēmums “Microsoft”, gan viņa privātais fonds “Bila un Melindas Geitsu fonds” (Bill and Melinda Gates Foundation) pēdējos gados ar ievērojamām summām ir atbalstījuši bibliotēku sistēmas modernizāciju Meksikā, Čīlē, Dānijā, Ķīnā, Somijā, Kanādā un Gvatemalā.
Savukārt uzņēmuma “Microsoft” pārstāvji Latvijā jau pagājušajā gadā kļuva par ievērojamāko partneri un atbalstītāju LNBAF uzsāktajai akcijai “Uzdāvinu datoru savai bibliotēkai”, kuras ietvaros vienā pagasta bibliotēkā no katra Latvijas rajona nonāca ar licencētu programmatūru aprīkots lietots dators. “Microsoft” ieguldījums šajā akcijas posmā bija 18 600,96 lati.
Tiekoties ar Ministru prezidentu, fonda direktore Karina Pētersone uzsvēra šā projekta lielo nozīmi Latvijas iedzīvotāju konkurences spējas paaugstināšanā, jo informācija, kas šodien kļuvusi par elitāru preci, būs pieejama visiem cilvēkiem neatkarīgi no viņu dzīvesvietas un sociālā stāvokļa.
Starptautisku atbalstu LNB projektam iespējams lūgt, pateicoties tam, ka valdība konsekventi atsākusi projekta īstenošanu: tam piešķirti ievērojami budžeta līdzekļi, tiek risināts zemes jautājums, kā arī pieaudzis sabiedrības atbalsts.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalsta fonds

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!