• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par studējošo tiesību aizsardzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2005., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100570

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Igaunijas premjerministru Rīgā

Vēl šajā numurā

01.02.2005., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par studējošo tiesību aizsardzību

Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Didzis Šēnbergs un Latvijas Studentu apvienība ir vienisprātis par nepieciešamību noteikt atbildību par studējošo tiesību pārkāpšanu, slēdzot līgumus ar augstskolām un izdarot grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā.
Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs D.Šēnbergs tikās ar Latvijas Studentu apvienības (LSA) prezidentu Mārtiņu Gineiti, viceprezidenti Sandu Purviņu, valdes pārstāvjiem un Izglītības valsts inspekcijas (IVI) Augstākās un profesionālās izglītības daļas vadītāju Aivaru Stankeviču, lai apspriestu iespējas stiprināt studējošo tiesību aizsardzību likumā.
Tikšanās laikā pārrunāts priekšlikums izdarīt grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā (APK), ar kuriem noteiktu augstskolu administratīvo atbildību par studiju līgumā ietverto obligāto nosacījumu neievērošanu. LSA uzskata, ka ir jāizdara grozījumi Ministru kabineta noteikumos “Studiju līgumā obligāti ietveramie noteikumi”, paredzot, ka visus no studiju līguma izrietošos strīdus var šķirt tikai augstskolu akadēmiskajā šķīrējtiesā vai LR tiesā.
LSA pārstāvji rosināja mainīt augstākās izglītības programmu licencēšanu reglamentējošos noteikumus, lai paredzētu noteikt maksu par studiju programmu licenci.
Lai sakārtotu studentu personas lietu jautājumu augstskolās, studenti aicina papildināt grozījumus APK, nosakot atbildību par pārkāpumiem šajos jautājumos.
Parlamentārais sekretārs un nacionālā līmeņa studējošo pašpārvaldes pārstāvji izvērtēja arī nepieciešamību iesaistīt studējošos augstskolu darbības tiesiskuma uzraudzībā un stiprināt sadarbību starp IVI un LSA, pieaicinot studentus pārbaužu veikšanā. Latvijas studentu apvienība pauda bažas par IVI darbību – stratēģiskā plāna neesamību un augstskolu inspektoru nepietiekamo skaitu. Lai gan 2005.gadā no valsts budžeta IVI pēc izglītības un zinātnes ministres priekšlikuma piešķirti 30 000 latu papildu štata vietu izveidošanai augstākās izglītības inspektoriem un nepieciešamā tehniskā aprīkojuma iegādei, augstākās izglītības inspektoru skaits nav palielināts.
LSA un IZM pārstāvji organizē regulāras tikšanās.

Laila Spaliņa, ministres padomniece komunikāciju lietās

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!