• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Igaunijas premjerministru Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2005., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100574

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre, apspriežot jautājumus saistībā ar grozījumiem Augstskolu likumā

Vēl šajā numurā

01.02.2005., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Igaunijas premjerministru Rīgā

Sestdien, 29.janvārī, Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim bija neformāla tikšanās – darba brokastis ar Igaunijas premjerministru Juhanu Partsu.
Premjeri pārrunāja Latvijas un Igaunijas nostāju ES un Baltijas reģiona aktuālajos jautājumos saistībā ar ES finanšu ietvaru 2007. – 2013.gadam, Lisabonas stratēģijas īstenošanu, reģionālo sadarbību enerģijas piegādē, kā arī izmaiņas Igaunijas Iepakojuma likumā un ES un Krievijas attiecības.
Ministru prezidents Aigars Kalvītis pauda gandarījumu par Baltijas valstu kopīgo nostāju attiecībā uz jaunā ES finanšu ietvara kohēzijas politikas sadaļu, lai panāktu izdevīgākus nosacījumus Baltijas valstīm. Puses bija vienisprātis par nepieciešamību arī turpmāk sadarboties šajos jautājumos, saskaņojot pozīcijas šā gada jūnijā paredzētajai Eiropadomes sanāksmei.
Premjerministri pārrunāja reģionālo sadarbību enerģētikas piegāžu jomā. A.Kalvītis atzinīgi novērtēja neatkarīgas enerģijas piegādes projekta ESTLINK īstenošanu, kas ir pirmais solis reģionāla elektrības tirgus radīšanā un attīstībā. Latvija atbalsta Igaunijas prezidentūras prioritātes Baltijas Ministru padomes Enerģētikas komitejā un cer uz turpmāku Baltijas valstu sadarbību. Premjerministri apsprieda turpmākos pasākumus Latvijas un Igaunijas pārrobežu sadarbības stratēģijas izstrādē. A.Kalvītis un J.Partss ļoti atzinīgi novērtēja sāktos projektus Valkas un Valgas problēmu risināšanai un Rīgas jūras līča reģiona attīstības plānošanai. Tikšanās laikā pārrunāta ES un Krievijas sadarbība.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!