• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vērtēs piedāvātos ienākumu kontroles modeļus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2005., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100575

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

01.02.2005., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vērtēs piedāvātos ienākumu kontroles modeļus

Šodien, 1.februārī, Saeimas Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas uzraudzības komisijas sēdē deputāti skatīs koncepciju “Par fizisko personu ienākumu gūšanas kontroles pilnveidošanu”.

Piedalīties sēdē aicināti arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārstāvji, informē Saeimas Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas uzraudzības komisijas priekšsēdētājas Lindas Mūrnieces palīdze Laila Spaliņa. Savukārt 3.februārī par minēto koncepciju komisijas deputāti diskutēs ar Valsts ieņēmumu dienesta pārstāvjiem.
Kā norādīts izstrādātās koncepcijas kopsavilkumā, fizisko personu ienākumu kontroles trūkumi ir cēlonis nozīmīgai problēmai korupcijas novēršanā un apkarošanā, kas saistīta ar ierobežotām iespējām noskaidrot valsts amatpersonas vai tās radinieku īpašuma izcelsmes likumību gadījumos, kad tiek norādīti nepārbaudāmi vai seni izcelsmes avoti. Līdzīga situācija ir arī ar pretlikumīgi iegūtu līdzekļu uzkrāšanu. Nepietiekamā fizisko personu ienākumu kontrole ir iemesls nepilnīgai nodokļu iekasēšanai.
“LV” jau rakstīts, ka koncepcija paredz trīs iespējamos ienākumu gūšanas kontroles problēmas risināšanas variantus:
1) pašreizējās fizisko personu ienākumu deklarēšanas sistēmas uzlabošanu;
2) ikgadējo ienākumu deklarēšanu, paredzot kā visaptverošu un obligātu pasākumu visiem Latvijas pilsoņiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem;
3) papildus ieviest ikgadējo ienākumu deklarēšanu Latvijas pilsoņiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem ar augstu ienākumu līmeni.
Saeimas Pretkorupcijas komisijas vadītāja Linda Mūrniece atzinīgi vērtē koncepcijas izstrādi. Viņasprāt, apzinātas galvenās problēmas, un šobrīd svarīgākais ir rast labāko risinājumu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!