• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar "Draudzīgo aicinājumu" sirdī un savā skolā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2005., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100576

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Cīnās par lielāku finansiālo atbalstu Latvijai

Vēl šajā numurā

01.02.2005., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar “Draudzīgo aicinājumu” sirdī un savā skolā

SVITENE4.PNG (120702 bytes)Aizvadīto piektdien savā Svitenes skolā (Bauskas rajona Lietuvas pusē) ar grāmatu saiņiem viesojās tās bijušie audzēkņi – LR Augstākās padomes un visu turpmāko Saeimu deputāte Dr.geogr. Anna Seile, plaši pazīstamais sporta žurnālists un fotogrāfs Zigurds Mežavilks, “Latvijas Vēstneša” galvenais redaktors, LZA goda loceklis Oskars Gerts un kaimiņu Jaunsvirlaukas skolas (kuras vairs nav zemes virsū) beidzējs, Rīgas Domes deputāts, LZA īstenais loceklis, Dr.habil.chem. Jānis Freimanis.

Tāpat kā daudzus daudzviet šajā laikā Latvijā, viņus sirdsbalss sauca atpakaļ pie savām saknēm, pie saviem sākumiem, savas Virsītes, Liepara un Svitenes upītes krastos, līdzi ciemakukulī nesot grāmatas. Kā atbalsi Kārļa Ulmaņa “Draudzīgajam aicinājumam”, kuru toreizējais Ministru prezidents izteica savā vārdadienā – tieši pirms 70 gadiem, 1935.gada 28.janvārī.
Lai kas kuram bija somās un kastēs, taču visiem – tas mīļākais: gan paša rakstītais, gan pēc paša projektiem izdotais, gan sirds siltumā savā grāmatplauktā turētais. (Starptautiskais komentētājs, Svitenes vidusskolas absolvents Voldemārs Hermanis, pats nevarēdams klāt būt, atsūtīja veselu lielu somu ar grāmatām.) Nu to varēs lasīt un pārlasīt kā jaunie, kas tagad vēl solos sēž tādi paši kā pirms 50–60–70 gadiem sēdēja atbraucēji, tā viņu gadagājumu sirmās galvas. Ciemiņus pie sevis gaidīja un par dzīvi runāt vēlējās kā skolasbērni, tā pagasta cilvēki, kaimiņi, novadnieki.
“Latvijas Vēstnesis” dāvināja visus savus izdevumus, sākot no baltajiem “Triju Zvaigžņu gaismā” sējumiem un apcerēm par Latvijas valstsvīriem, diplomātiem un prezidentiem, Eiropas Savienības dokumentiem un Augstākās padomes (1990.–1993.) stenogrammām līdz jaunākajai juridiskajai literatūrai.
Gaišums ielija sirdī un prātā kā devējiem, tā saņēmējiem. Lai tas nezūd un staro tālāk!

“LV” informācija

SVITENE1.PNG (101955 bytes) SVITENE2.PNG (121680 bytes)

Augšējā attēlā: Svitenes skolasbērni pie jauno grāmatu krājuma; apakšējā attēlā pa kreisi: kaimiņš, akadēmiķis Jānis Freimanis, dāvinot savu un žurnālista politiskā komentētāja Voldemāra Hermaņa sastādīto grāmatu par Jaunsvirlaukas pagastu; apakšējā attēlā pa labi: “Lūdzu, saņemiet un lasiet “Latvijas Vēstneša” darbu!”
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!