• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2005., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100633

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dokumentu, zīmogu atsaukumi

Vēl šajā numurā

02.02.2005., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dažādi sludinājumi

LĪDZDARBĪBAS LĪGUMS
Par politisko organizāciju un to apvienību priekšvēlēšanu aģitācijas monitoringu pirms 2005.gada pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanām

Nr.3-35/8 Nr.PR2005/018

Pilnvarotāja piešķirtais Pilnvarotās personas piešķirtais

Rīgā 2005.gada 26.janvārī

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, reģ. nr.90001427791, tā priekšnieka A.Loskutova personā, kas darbojas uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likuma pamata, (turpmāk - PILNVAROTĀJS), un Sabiedriskās politiskas centrs Providus, reģ. nr. 4000361347, tās direktores V.Tēraudes personā, kas darbojas uz statūtu pamata (turpmāk – PILNVAROTĀ PERSONA) no otras puses, kopīgi saukti PUSES, izsakot savu gribu brīvi – bez maldības, viltus un spaidiem, pamatojoties uz pieteikumu “Par politisko organizāciju un to apvienību priekšvēlēšanu aģitācijas monitoringu pirms 2005.gada pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanām” izvērtēšanas rezultātiem, noslēdz šādu Līdzdarbības līgumu (turpmāk - Līgums):

1. LĪGUMA PRIEKŠMETS

1.1. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likumam 48., 49., 50. pantu un atbilstoši Ministru kabineta 2004.gada 29.jūlija noteikumiem Nr. 419 “Kārtība, kādā tiešās pārvaldes iestādes slēdz līdzdarbības līgumus, un līdzdarbības līgumu publiskošanas kārtību” ar šo Līgumu PILNVAROTĀJS pilnvaro PILNVAROTO PERSONU veikt Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 8.4 panta otrās daļas izpildi attiecībā uz politisko organizāciju un to apvienību priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu uzskaiti priekšvēlēšanu periodā pirms gaidāmajām pilsētas domes, novada un pagasta padomes vēlēšanām (turpmāk tekstā - pašvaldību vēlēšanām) 2005.gada martā (turpmāk – Darbs) atbilstoši šā Līguma nosacījumiem.
1.2. Par priekšvēlēšanu aģitācijas periodu tiek uzskatīts laiks no 270.dienas pirms vēlēšanām līdz pašvaldību vēlēšanu norises dienai 2005.gadā.
1.3. Par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu (turpmāk – aģitācijas materiāls) ir uzskatāms jebkādas formas apmaksāts paziņojums priekšvēlēšanu aģitācijas periodā masu informācijas līdzekļos, ja tas satur tiešu vai netiešu aicinājumu balsot par vai pret kādu politisko organizāciju, politisko organizāciju apvienību vai arī deputāta kandidātu un tajā ir iekļauts vismaz viens priekšvēlēšanu aģitācijas elements, proti:
1.3.1.politiskās organizācijas vai politisko organizāciju apvienības logotips vai nosaukums,
1.3.2.vizuāla vai tekstuāla norāde uz kāda pasākuma sponsorēšanu vai atbalstīšanu no politisko organizāciju vai politisko organizāciju apvienību līdzekļiem,
1.3.3.politisko organizāciju, politisko organizāciju apvienību raksturojošo saukļu vai citu ar šīs organizācijas vārdu vai tēlu nepārprotami saistītu elementu izvietošana,
1.3.4.persona, kas ir pieteikta par deputātu kandidātu vai kura pirms vēlēšanām publiski paziņojusi par savu līdzdalību kādas politiskās organizācijas vai politisko organizāciju apvienību darbā, piedalīšanās priekšvēlēšanu reklāmā.

2. LĪGUMA SUMMA UN NORĒĶINU KĀRTĪBA

2.1.Par Darba veikšanu saskaņā ar Līguma 1.1.apakšpunktu PILNVAROTĀJS maksā PILNVAROTAJAI PERSONAI līguma summu Ls 3167,70 (trīs tūkstoši viens simts sešdesmit septiņi lati 70 santīmi), tajā skaitā PVN 18 % Ls 483,21 (četri simti astoņdesmit trīs lati 21 santīms).
2.2. PILNVAROTĀJS 5 (piecu) darba dienu laikā pēc Līguma spēkā stāšanās, pamatojoties uz PILNVAROTĀS PERSONAS piestādīto rēķinu, samaksā avansu 20% apmērā no Līguma kopējās summas, t.i. Ls 633,54 (seši simti trīsdesmit trīs lati 54 santīmi), tajā skaitā PVN 18% Ls 96,64 (deviņdesmit seši lati 64 santīmi).
2.3. Atlikušo summu 80% apmērā no Līguma kopējās summas, t.i. Ls 2534,16 (divi tūkstoši pieci simti trīsdesmit četri lati 16 santīmi), tajā skaitā PVN 18% Ls 386,57 (trīs simti astoņdesmit seši lati 57 santīmi), PILNVAROTĀJS, pamatojoties uz PILNVAROTĀS PERSONAS piestādīto rēķinu, samaksā 3 (trīs) darba dienu laikā pēc Darba pieņemšanas - nodošanas akta un Preču pavadzīmes - rēķina abpusējas parakstīšanas.
2.4. PILNVAROTĀJS, pamatojoties uz PILNVAROTĀS PERSONAS piestādīto rēķinu, maksā par Darbu bankas pārskaitījuma veidā Latvijas Valsts latos (LVL), veicot samaksu uz PILNVAROTĀS INSTITŪCIJAS norādīto norēķinu kontu.
2.5. Par samaksas dienu tiek uzskatīta diena, kad PILNVAROTĀJS pilnībā veicis pārskaitījumu PILNVAROTĀS PERSONAS norādītajā norēķinu kontā.
2.6. Katra no PUSĒM sedz savus izdevumus banku pakalpojumiem, kas saistīti ar naudas pārskaitījumiem.

3. DARBA IZPILDES UN NODOŠANAS KĀRTĪBA

3.1. Darba izpilde notiek ievērojot šā Līguma nosacījumus un spēkā esošos normatīvos aktus, nepieciešamības gadījumā konsultējoties ar PILNVAROTĀJA kontaktpersonu.

3.2.PILNVAROTĀ PERSONA līdz 2005.gada pašvaldību vēlēšanu dienai veic visas politisko organizāciju un politisko organizāciju apvienību publiskotās priekšvēlēšanu aģitācijas uzskaiti:
3.2.1.visos nacionālos TV kanālos un pielikumā norādītajās Radio stacijās,
3.2.2. Pielikumā norādītajos reģionālajos TV kanālos un Radio stacijās,
3.2.3.visos nacionālajos preses izdevumos,
3.2.4. Pielikumā norādītajos reģionālajos preses izdevumos.
3.3. PILNVAROTĀ PERSONA vienu reizi nedēļā (katru otrdienu) iesniedz PILNVAROTĀJAM sistematizētu pārskatu par visiem politisko organizāciju un politisko organizāciju apvienību publiskotajiem priekšvēlēšanu aģitācijas materiāliem, uzrādot par katru politisko organizāciju un to apvienību:
3.3.1. aģitācijas materiāla publiskošanas datumu;
3.3.2.aģitācijas materiāla publiskošanas laiku,
3.3.3.plašsaziņas līdzekļa veidu un nosaukumu,
3.3.4.aģitācijas materiāla veidu (TV reklāma, Radio reklāma un citi),
3.3.5.maksātāja vārdu vai nosaukumu saskaņā ar aģitācijas materiālā norādīto informāciju,
3.3.6.reklamētās politiskās organizācijas vai politisko organizāciju apvienības nosaukumu vai deputāta kandidāta vārdu,
3.3.7.politiskajai organizācijai vai to apvienībai sniegtā pakalpojuma vidējo tirgus vērtību par katru aģitācijas materiālu.
3.3.8. Vienu reizi sadarbības laikā, ne vēlāk kā 2005.gada 15.februārī aplēsi par priekšvēlēšanu aģitācijai izmantotajiem atlaižu koeficientiem dažādās mediju grupās.
3.4. PILNVAROTĀ PERSONA sagatavo TV kanālos pārraidīto klipu paraugus video formātā un Radio stacijās – CD formātā pēc PILNVAROTĀJA pieprasījuma, kurā norādīts klipa veids, reklamētā partija un pārraidīšanas laiks, ņemot vērā to, ka par katru reklāmas izpildījuma veidu var tikt iedots viens paraugs (piem., viens par pārraidīto reklāmu radio, viens TV, u.tml.)
3.5.Ne vēlāk kā līdz 2005.gada 15.aprīlim PILNVAROTĀ PERSONA sagatavo atskaiti par politisko organizāciju un to apvienību publiskotajiem priekšvēlēšanu aģitācijas materiāliem (pēc kritērijiem, kuri ir noteikti iknedēļas atskaitei) par visu priekšvēlēšanu aģitācijas periodu.
3.6.Pēc šā Līguma 3.5. punktā minētā izpildes Puses paraksta Darba pieņemšanas – nodošanas aktu, kuru sagatavo un reizē ar 3.5. punktā minēto atskaiti iesniedz PILNVAROTĀ PERSONA.
3.7. PILNVAROTĀJS PILNVAROTĀS PERSONAS iesniegto Darba pieņemšanas – nodošanas aktu paraksta desmit dienu laikā no tā iesniegšanas brīža. Ja veiktais Darbs neatbilst līgumā noteiktajām prasībām vai tiem ir citi būtiski trūkumi, tos fiksē Darba pieņemšanas - nodošanas aktā un PUSES nosaka termiņu to novēršanai. Pēc iepriekšminēto trūkumu novēršanas izdarāma atkārtota Darba pieņemšana. Ja desmit dienu laikā PILNVAROTĀJS nav iesniedzis PILNVAROTAJAI PERSONAI Darba pieņemšanas – nodošanas aktu ar uzskaitītiem pieņemtā Darba trūkumiem, tiek uzskatīts, ka Darbs ir pieņemts un PILNVAROTĀJAM nav pretenziju.
3.7. Kopā ar Darba pieņemšanas – nodošanas aktu, PILNVAROTĀ PERSONA iesniedz PILNVAROTĀJAM preču pavadzīmi – rēķinu.
3.8. Uz PILNVAROTO PERSONU attiecībā uz Līguma summas izlietojumu un finanšu pārskatu attiecināmi tie paši nosacījumi kā uz PILNVAROTĀJU.

4. PUŠU PIENĀKUMI UN ATBILDĪBA

4.1. PILNVAROTĀJS:
4.1.1. uzrauga PILNVAROTĀS PERSONAS darbību:
4.1.1.1. izskatot un izvērtējot iknedēļas pārskatus par visiem politisko organizāciju un politisko organizāciju apvienību publiskotajiem priekšvēlēšanu aģitācijas materiāliem;
4.1.1.2. pieprasot informāciju par Darbu izpildes gaitu;
4.1.2.pieņem Darbu, ja tas izpildīts ievērojot Līguma noteikumus;
4.1.3. samaksā par Darbu Līgumā noteiktajā laikā un kārtībā;
4.1.4.atbild par darba pienācīgu izpildi.
4.2. PILNVAROTĀ PERSONA:
4.2.1. noteiktajā termiņā izpilda Darbu precīzi, apzinīgi, izmantojot tā darbinieku zināšanas, prasmes un iemaņas vislabākajā veidā;
4.2.2. veic Darbu sabiedriskā labuma (nekomerciālos) nolūkos;
4.2.3. informē par Darbu izpildes gaitu, ja PILNVAROTĀJS to pieprasa;
4.2.4.ir atbildīga par pareizu datu atspoguļošanu pārskatos.

5. SODA SANKCIJAS

5.1.Ja PILNVAROTĀ PERSONA neizpilda savas saistības Līgumā paredzētajos termiņos, PILNVAROTĀJS ir tiesīgs pieprasīt no PILNVAROTĀS PERSONAS kavējuma procentus par katru kavēto dienu 0,1% apmērā no nesamaksātās Līguma summas.
5.2. Ja PILNVAROTĀJS nesamaksā PILNVAROTAJAI PERSONAI Līgumā paredzētajos termiņos, PILNVAROTĀ PERSONA ir tiesīga pieprasīt no PILNVAROTĀJA kavējuma procentus par katru kavēto dienu 0,1% apmērā no laikā nesamaksātās Līguma summas.

6. NEPĀRVARAMĀ VARA

6.1 Neviena no PUSĒM nav atbildīga par Līguma saistību neizpildi, ja saistību izpilde nav bijusi iespējama nepārvaramas varas apstākļu dēļ, kas radušies pēc Līguma noslēgšanas un, ja PUSE par šādu apstākļu iestāšanos ir informējusi otru Pusi 5 (piecu) darba dienu laikā no šādu apstākļu rašanās dienas. Šajā gadījumā Līgumā noteiktais izpildes un samaksas termiņš tiek pagarināts attiecīgi par tādu laika periodu, par kādu šie nepārvaramās varas apstākļi ir aizkavējuši Līguma izpildi, bet ne ilgāk par 2 (diviem) mēnešiem.
6.2. Ar nepārvaramās varas apstākļiem jāsaprot dabas stihijas (plūdi, vētras postījumi), katastrofas, streiki, karadarbība vai manevri, pilnvaroto institūciju izdotie normatīvie akti, kā arī citi tamlīdzīgi apstākļi, kuri tiek klasificēti pēc vispārpieņemtiem standartiem kā nepārvaramās varas apstākļi un kuru dēļ šī Līguma nosacījumu izpilde nav iespējama un, ko Pusēm nebija iespējas ne paredzēt, ne novērst.
6.3. PUSEI, kura atsaucas uz nepārvaramās varas apstākļiem, ir jāpierāda, ka tai nebija iespēju ne paredzēt, ne novērst radušos apstākļus, kuru sekas par spīti īstenotajai pienācīgajai rūpībai, nav bijis iespējams novērst.
6.4. Ja nepārvaramās varas apstākļi turpinās ilgāk kā 30 (trīsdesmit) kalendārās dienas, katra no PUSĒM ir tiesīga izbeigt Līgumu, par to rakstveidā brīdinot otru pusi 5 (piecas) darba dienas iepriekš.

7. STRĪDU IZSKATĪŠANA

7.1. Strīdus, kas radušies Līguma izpildes rezultātā, PUSES risina savstarpēju pārrunu ceļā.
7.2.Ja Puses nevar panākt vienošanos, tad strīds, saskaņā ar normatīvajiem aktiem, ir risināms tiesā.

8. NOBEIGUMA NOTEIKUMI

8.1. Līgums stājas spēkā ar tā abpusējas parakstīšanas brīdi.
8.2. Līguma pielikums ir Līguma neatņemama sastāvdaļa.
8.3. PILNVAROTĀJS iegūst lietojuma tiesības uz Darbu pēc pilnas Līguma summas apmaksas saskaņā ar šī Līguma noteikumiem un termiņiem.
8.4. PUSĒM ir tiesības vienpusējā kārtā, 10 (desmit) dienas iepriekš rakstiski brīdinot otro PUSI, lauzt Līgumu, ja otra PUSE nepilda Līguma nosacījumus.
8.5. Izbeidzot šo Līgumu līdz tā izpildei, Izpildītājam ir pienākums apkopot un nodot Pasūtītājam visus DARBA izpildes rezultātus, kādi tie ir darba izbeigšanas dienā.
8.6. PILNVAROTĀJA kontaktpersona ir I.Jaunskunga, tel.7356161.
8.7. PILNVAROTĀS PERSONAS kontaktpersona ir L.Čigāne, tel. 7039251.
8.8. Visi Līguma grozījumi vai papildinājumi tiek izdarīti rakstiski, PUSĒM tos parakstot, un tie ir spēkā no to abpusējas parakstīšanas brīža.
8.9. Visi pēc Līguma spēkā stāšanās sastādītie Līguma grozījumi vai papildinājumi, ja tie sastādīti ievērojot Līguma 8.8. punkta noteikumus, ir Līguma neatņemama sastāvdaļa.
8.10. Līgums sastādīts latviešu valodā uz 6 (sešām) lapām ar 1 (vienu) pielikumu uz 4 (četrām) lapām, 2 (divos) eksemplāros ar vienādu juridisku spēku, no kuriem viens glabājas pie PILNVAROTĀJA un otrs pie PILNVAROTĀS PERSONAS.

9. PUŠU REKVIZĪTI

PILNVAROTĀ PERSONA
Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS
Adrese: Alberta iela 13
Rīga, LV-1010
PVN reģ. nr. 4000361347
Reģ. Nr. 4000361347
Banka: Hansabanka
Kods HABA LV 22
Konts LV 12HABA0551004719008
Tel. 7039251, Fakss 7039244

Direktore: Vita Tērauda

2005. gada ___.janvārī
/z.v./

PILNVAROTĀJS
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs
Adrese: Alberta iela 13,
Rīga, LV-1010
Reģ. nr. 90001427791
Banka: Latvijas Banka
Kods LACBLV2X
Konts LV07TREL2030090060000
Tel. 7356161, Fakss 7331150

Priekšnieks: Aleksejs Loskutovs

2005. gada ___.janvārī
/z.v./

Pielikums 2005.gada 25.janvāra Līdzdarbības līgumam
“Par politisko organizāciju un to apvienību priekšvēlēšanu aģitācijas
monitoringu pirms 2005.gada pilsētas domes, novada domes
un pagasta padomes vēlēšanām”

Avīzes

1

7 Sekretov

2

Atpūta.TV

3

Bizness & Baltija

4

Čas

5

Diena

6

Dienas Bizness

7

Digital Times

8

Latvijas Avīze

9

Latvijas Santīms

10

Māja

11

MK-Latvija

12

Neatkarīgā Rīta Avīze

13

Reklama

14

Rīgas Balss

15

Rīgas Santīms

16

Rīgas Viļņi Laimīgā Programma

17

Subbota

18

Telegraf

19

Teleprogramma

20

Televīzijas Programma

21

TV programma

22

Vesti

23

Vesti Segodņa

Žurnāli

1

Apelsīns

2

Arhitektura i Dizain Baltii

3

Auto

4

Copes Lietas

5

Cosmopolitan

6

Dārza Pasaule

7

Deko

8

Doctus

9

e-Pasaule

10

Eva & Adam

11

FHM

12

Ieva

13

Impulss

14

Izklaide

15

Jums, Kolēģi

16

Kapitāls

17

Klubs

18

Komersant Baltic

19

Latvijas Architektūra

20

Latvijas Ārsts

21

Lilita

22

Ļubļu

23

Mājas Viesis

24

Mans Mazais

25

Mājas & Dārzs

26

Mērķis

27

MG

28

Mūsmājas

29

Nedēļa

30

Next

31

Ņedvižimostj & Avto

32

Objekts

33

Pastaiga

34

Patron

35

Praktiskā Būvniecība

36

Privātā Dzīve

37

Rīgas Laiks

38

Rīgas Viļņi +

39

Santa

40

Sestdiena

41

Sieviete

42

Sievietes Pasaule

43

Tehnika Mums

44

Una

45

Veselība

Reģionālā prese

1

Alūksnes Ziņas

Alūksne

2

Auseklis

Limbaži

3

Bauskas Dzīve

Bauska

4

Brīvā Daugava

Jēkabpils

5

Brīvā Daugava (in Rus)

Jēkabpils

6

Dinaburg Segodnja
(in Rus)

Daugavpils

7

Druva

Cēsis

8

Dzirkstele

Gulbene

9

Ezerzeme

Krāslava

10

Jaunais Vēstnesis

Jēkabpils

11

Kursas Laiks

Liepāja

12

Kurzemes Vārds

Liepāja

13

Kurzemes Vārds
(in Rus)

Liepāja

14

Kurzemnieks

Kuldīga

15

Latgales Laiks

Daugavpils

16

Latgales Laiks (in Rus)

Daugavpils

17

Liesma

Valmiera

18

Ludzas Zeme (in Rus)

Ludza

19

Malienas Ziņas

Alūksne

20

Million (in Rus)

Daugavpils

21

Nasha Gazeta
(in Rus)

Daugavpils

22

Neatkarīgās Tukuma Ziņas

Tukums

23

Novadnieks

Preiļi

24

Novaja Gazeta (in Rus)

Jelgava

25

Ogres Vēstis

Ogre

26

Ogres Ziņas

Ogre

27

Panorama Rezekne (in Rus)

Rēzekne

28

Rēzeknes Vēstis

Rēzekne

29

Rīgas Apriņķa Avīze

Rīgas raj.

30

Saldus Zeme

Saldus

31

Seichas (in Rus)

Daugavpils

32

Staburags

Aizkraukle

33

Stars

Madona

34

Talsu Vēstis

Talsi

35

Tukuma Ziņotājs

Tukums

36

Vaduguns

Balvi

37

Ventas Balss

Ventspils

38

Zemgale

Dobele

39

Zemgales Ziņas

Jelgava

40

Ziemeļlatvija

Valka

TV kanāli

1

LTV1

2

LTV2

3

LNT

4

TV 3

5

PBK

6

TV 5

7

3+

Reģionālie TV kanāli

1

Kuldīgas Televīzijas sabiedrība

2

Daugavpils TV

3

Rēzeknes TV

4

TV Dzintare

5

TV Miljons

6

Ventspils TV

7

Valmieras TV

Radio stacijas

1

Radio SWH,

2

Radio SWH+,

3

Latvijas Radio 1,

4

Latvijas Radio 2,

5

Latvijas Radio 4 Doma laukums,

6

Star FM,

7

Skonto

PILNVAROTĀ PERSONA
Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS
Adrese: Alberta iela 13
Rīga, LV-1010
PVN reģ. nr. 4000361347
Reģ. Nr. 4000361347
Banka: Hansabanka
Kods HABA LV 22
Konts LV 12HABA0551004719008
Tel. 7039251, Fakss 7039244

Direktore: Vita Tērauda


2005. gada ___.janvārī
/z.v./

PILNVAROTĀJS
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs
Adrese: Alberta iela 13,
Rīga, LV-1010
Reģ. nr.90001427791
Banka: Latvijas Banka
Kods LACBLV2X
Konts LV07TREL2030090060000
Tel. 7356161, Fakss 7331150

Priekšnieks: Aleksejs Loskutovs

2005. gada ___.janvārī
/z.v./

 

Paziņojums

Namīpašuma Mēness ielā 11, Rīgā, dzīvokļa nr.17/18 īrniecei LAILAI BUKŠAI, dzīvokļa nr.19 īrniecei GUNITAI GARTKEVIČAI, dzīvokļa nr.20 īrniecei SVETLANAI PETROVAI, dzīvokļa nr.22 īrniecei ŽANNAI HAČAJAI.
Namīpašuma Mēness ielā 11, Rīgā, īpašnieks Jevgenijs Gulbis, p.k.0107XX-XXXXX, brīdina: es, J.Gulbis, būdams dzīvokļu nr.17/18, 19, 20, 22 Mēness ielā 11, Rīgā, īpašnieks brīdinu jūs, ka, pamatojoties uz grozījumiem Latvijas Republikas likumā “Par dzīvojamo telpu īri” Pārejas noteikumu 4.pantu (stājas spēkā šā gada 1.janvārī), sākot no 2005.gada 30.aprīļa dzīvojamo telpu īres maksa tiek noteikta LVL 0,60 par vienu jūsu īrētās dzīvokļa platības kvadrātmetru.

Saskaņā ar Salacgrīvas ostas valdes sēdes lēmumu Nr.3 no 20.01.2005.
tiek noteiktas sekojošas izmaiņas
Salacgrīvas ostas maksu un Ostas pakalpojumu maksimālajos tarifos

5.un 6.punkts tiek izteikts šādā redakcijā:
5. Ostas maksas un ostas pakalpojumu maksimālo tarifu robežlīmeņi ir noteikti Eiro (EUR). 1 EUR=100 centi.
6. Ostas maksas, izņemot piestātnes maksu, saņem Ostas pārvalde. Piestātnes maksu saņem piestātnes īpašnieks vai tās nomnieks.

1. tabula tiek izteikta šādā redakcijā:
(1.tabula)

Kuģa tips

Tonnāžas maksa

1 līdz 6 ienākšanas vai iziešana viena kalendārā gada laikā
EUR/GT

7 un vairāk ienākšana un iziešana viena kalendārā gada laikā
EUR/GT

20.1. Standartlikme

0,22

0,20

20.2. Specializētajiem kuģiem

0,22

0,20

20.3. Ja kuģis ienāk vai iziet balastā.

0,17

0,16

20.4. Ja kuģī iekrautās vai izkrautās kravas daudzums ostā nepārsniedz 50% no kuģa pilnas kravnesības

0,17

0,15

20.5. Zvejas, zivrūpniecības, kabotāžas kuģi

0,08

0,07


2. tabula tiek izteikta šādā redakcijā:
(2.tabula)

Kuģa tips

Kanāla maksa

1 līdz 6 ienākšana vai iziešana viena kalendārā gada laikā
EUR/GT

7 un vairāk ienākšana un iziešana viena kalendāra gada laikā
EUR/GT

22.1. Standartlikme.

0,13

0,12

22.2. Specializētajiem kuģiem.

0,13

0,12

22.3. Zvejas, zivrūpniecības un kabotāžas kuģi.

0,075

0,06


3. tabula tiek izteikta šādā redakcijā:
(3.tabula)

Kuģa tips

Sanitārā maksa
EUR/GT

24.1. Standartlikme

0,03

24.2. Kuģiem, kuri apgādāti ar atkritumu un piesārņojuma utilizācijas iekārtām.

0,025


24.3.punkts izteikts šādā redakcijā:
24.3. Par piesārņoto balasta ūdeņu un/vai tanku mazgājamo ūdeņu nodošanu 20 EUR/kbm (papildus sanitārai maksai).

4. tabula tiek izteikta šādā redakcijā:
(4.tabula)

Kuģu tips

Piestātnes maksa

EUR/GT

26.1. Standartlikme.

0,10

26.2. Piestātnes maksa par stundu bez kravu operācijām no kuģu īpašnieka, kuģu aģenta vai kravas nosūtītāja atkarīgu iemeslu dēļ.

0,03

26.3. Zivrūpniecības kuģis, ja tas veic zivju rūpniecības kravas izkraušanu vai iekraušanu.

0


31.un 32. punkti tiek izteikti šādā redakcijā:
31. Salacgrīvas ostā noteikta loču maksa 0,09 EUR/GT.
32. Loča maksa nav mazāk par 100 EUR.

5. tabula tiek izteikta šādā redakcijā:
(5.tabula)

Kuģa tips

Mazo kuģu maksa

EUR/GT

34.1. Standartlikme.

0,05

34.2. Zvejas, zivrūpniecības un kabotāžas kuģi .

0,03


Redakcija tiek papildināta ar punktu 36.12.:
36.12. Ledlauži vai kuģi , kas veic ledlauža pakalpojumus.

6. tabula tiek izteikta šādā redakcijā:
(6.tabula)

EUR/stundā

VELKONIS “Brutus”

110


7. tabula tiek izteikta šādā redakcijā:
(7.tabula)

Operācija

EUR/ 1 GT

42.2.1. Pietauvošana vai attauvošana

0,08

42.2.2. Kuģa pārtauvošana

0,09

8. tabula tiek izteikta šādā redakcijā:
(8.tabula)

Operācija

EUR/1 GT

42.3.1. Pietauvošana vai attauvošana

0,02

42.3.2. Kuģa pārtauvošana

0,03


44., 45., 46. un 47. punkti tiek izteikti šādā redakcijā:
44. Maksimāli pieļaujamā maksa par ugunsdzēsēju personāla dežūru uz/vai pie kuģa tiek noteikta pēc likmes 9,00 EUR stundā.
45. Maksimāli pieļaujamā maksa par ugunsdzēšanai aprīkotas mašīnas dežūru pie kuģa tiek noteikta pēc likmes 50,00 EUR stundā.
46. Maksimāli pieļaujamās maksas par piesārņoto balasta, sateču un naftu saturošo ūdeņu, notekūdeņu un naftas produktu atkritumu nodošanu speciāli aprīkotam transportam vai ostas piesārņoto ūdeņu attīrīšanas iekārtās tiek noteiktas pēc likmes 25 EUR/kbm.
47. Maksimālā pieļaujamā maksa par pārtikas, sadzīves un citu cieto atkritumu savākšanu no kuģiem tiek noteikta pēc likmes 15 EUR /kbm;

9.tabula tiek izteikta šādā redakcijā:
(9.tabula)

Kuģa tips

EUR/1 GT

48.1. Standartlikme

0,035

48.2. Zvejas kuģi

0,00


Redakcija tiek papildināta ar punktiem 48.3, 48.4. un 48.5.:
48.3. Kuģa pārvietošanu vienas piestātnes robežās skaita par vienu operāciju.
48.4. Kuģa pārtauvošanu no vienas piestātnes uz citu skaita par divām operācijām.
48.5. Tauvotāju darbu viena operācija nav mazāk par 45 EUR.

49.punkts tiek izteikts šādā redakcijā:
49. Maksa par dzeramā ūdens piegādi kuģiem no krasta piestātnes 4,00 EUR par tonnu.

Salacgrīvas ostas maksu un Ostas pakalpojumu maksimālo tarifu izmaiņas stājas spēkā ar 01.04.2005.
Pilnu Salacgrīvas ostas maksu un Ostas pakalpojumu maksimālo tarifu tekstu iespējams saņemt Salacgrīvas ostas pārvaldē Pērnavas ielā 3, Salacgrīva, tālr. 4071110, vai iepazīties ar to: www.salacgrivaport.lv

Paziņojums par pirmpirkuma tiesību izmantošanu

Brigita Ozola pārdod zemesgabalu Jelgavā, Rožu ielā 2, kadastra nr. 0900 002 0018, Jelgavas pilsētas zemesgrāmatas nodalījums nr.156, par pirkuma cenu Ls 3000 (trīs tūkstoši latu). Saskaņā ar VZD sniegtām ziņām uz zemesgabala atrodas ēkas ar kadastra nr. 0900 002 0018 001, 0900 002 0018 002, 0900 002 0018 003. Brigita Ozola uzaicina personas, kas ir īpašnieces šīm ēkām, divu mēnešu laikā no šī paziņojuma publikācijas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” paziņot par pirmpirkuma tiesību izmantošanu. Paziņojums nosūtāms akciju sabiedrībai “Juridiskais birojs “Specialis”” Rīgā, Matīsa ielā 27-46, LV-1001.
Ja iepriekš minētajā termiņā piekrišana izmantot pirmpirkuma tiesības netiks iesniegta, tiks uzskatīts, ka iepriekšminēto ēku īpašnieki ir atteikušies izmantot savas pirmpirkuma tiesības.

Paziņojums par promocijas darba aizstāvēšanu

2005.gada 24.februārī pulksten 15 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Promocijas padomes P-06 “Būvzinātne” atklātā sēdē RTU Būvniecības fakultātes sēžu zālē Rīgā, Āzenes ielā 16, GENĀDIJS ŠAHMENKO aizstāvēs promocijas darbu “Pētījumi betona sastāvu projektēšanā un optimizācijā plastiskiem maisījumiem” inženierzinātņu doktora zinātniskā grāda iegūšanai.
Recenzenti: Dr. habil. sc. ing. Jānis Brauns, Dr. habil. sc. ing. Romualdas Mačiulaitis (Lietuva), Dr. sc. ing. Andris Šteinerts.
Ar promocijas darbu var iepazīties RTU Zinātniskajā un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Zemesgabalu pārdošana

Valsts akciju sabiedrība “Valsts nekustamie īpašumi” paziņo, ka ir atļauts pārdot šādus zemesgabalus, kas ierakstīti zemesgrāmatā uz valsts vārda Finanšu ministrijas personā, ēku (būvju) īpašniekiem (kopīpašniekiem), kuru īpašums atrodas uz attiecīgā zemesgabala:

Nr.
p. k.

Zemesgabala adrese

Zemes kadastra
numurs

Zemes-
gabala
platība
(m2)

Zemesgabala pirmpirkuma tiesīgā persona

Par atsavināšanu atbildīgais
juriskonsults,
tālruņa numurs

1.

Daugavpils, Kraujas iela 5

0500 010 0802

5520

SIA “AUTO-TOP”

Agnis Caune, 7024906

2.

Olaine, Kūdras iela 1

8009 004 1937

1023

SIA “BREAD”

Agnis Caune, 7024906

3.

Rīga, Dzirnavu iela 121

0100 031 0013

1375

Augusts Rūdolfs Grasis

Agnis Caune, 7024906

4.

Bauska, Salātu iela 21a

4001 005 0241

753

A/s “BAUSKAS TIRGOTĀJS”

Iveta Ozoliņa, 7024920

5.

Daugavpils, Viestura iela 61/63, 15330/59500 domājamās daļas

0500 001 3503

648

Žanna Kavinska

Iveta Ozoliņa, 7024920

6.

Daugavpils, Viestura iela 61/63, 14710/59500 domājamās daļas

0500 001 3503

648

Tatjana Budovska

Iveta Ozoliņa, 7024920

7.

Jelgava, Asteru iela 17

0900 003 0299

1154

Aleksejs Teļeševs

Iveta Ozoliņa, 7024920

8.

Ventspils, Vidusceļš 28/13

2700 021 0415

512

Gunārs Ķirsis

Iveta Ozoliņa, 7024920

9.

Daugavpils, Tukuma iela 66,41/75 domājamā daļa

0500 004 5822

1635

Mihails Pavlovs

Jana Jākobsone, 7024942

10.

Rīga, Aizupes iela 3, 3/10 domājamās daļas

0100 083 0159

898

Arnis Smiļģis

Jana Jākobsone, 7024942

11.

Rīga, Biķernieku iela 179, k-31

0100 123 2217

589

Antoņina Kovaļova

Jana Jākobsone, 7024942

12.

Rīga, Dārziņu 3.līnija 8

0100 125 5485

571

Tatjana Konoņenko

Jana Jākobsone, 7024942

13.

Valmiera, V.Baloža iela 11

9601 003 0504

1559

SIA “Rīgas lakas un krāsas”

Jana Jākobsone, 7024942

14.

Ventspils, Valmieras iela 18, 2/3 domājamās daļas

2700 013 1703

603

Kristīne Gasparoviča

Jana Jākobsone, 7024942

15.

Ventspils, Valmieras iela 18, 1/3 domājamās daļas

2700 013 1703

603

Inga Gūtmane

Jana Jākobsone, 7024942

16.

Ventspils, Vidusceļš 28/79

2700 021 0646

597

Viktors Gončarovs

Jana Jākobsone, 7024942

17.

Lubāna, Latgales iela 33

7013 002 0135

1750

SIA “LUBĀNAS PATĒRĒTĀJU BIEDRĪBA”

Mārtiņš Allers, 7024905

Personām prasījumi, kas attiecas uz minētajiem atsavināmajiem zemesgabaliem, piesakāmi 1 (viena) mēneša laikā no šī paziņojuma publicēšanas. Ja prasījumi attiecīgajā termiņā nebūs pieteikti, tie zemesgabalu atsavināšanas gaitā netiks ņemti vērā.
Prasījumus apliecinoši dokumenti jāiesniedz valsts akciju sabiedrībā “Valsts nekustamie īpašumi” Vaļņu ielā28, Rīgā, LV-1980.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!