• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zemkopības ministrijā izveidoto Eiropas Savienības un valsts atbalsta departamentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2005., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100643

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aizliegumu Baltijas jūras lašus tirgot Latvijā

Vēl šajā numurā

02.02.2005., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Zemkopības ministrijā izveidoto Eiropas Savienības un valsts atbalsta departamentu

Kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) zemniekiem ir pieejami ES struktūrfondi, kā arī ievērojami palielinājies nacionālais atbalsts lauksaimniecībā. Tālab Zemkopības ministrijā (ZM) darbu sācis Eiropas Savienības un valsts atbalsta departaments, kas turpmāk izstrādās Eiropas Savienības un valsts atbalsta politiku lauksaimniecībā un lauku attīstībā, kā arī vadīs šīs politikas ieviešanu valstī. Jaunā struktūrvienība arī koordinēs nodokļu politikas piemērošanu lauksaimniecībā un lauku attīstībā.
Departamentam uzticētās funkcijas realizēs divas nodaļas: Eiropas Savienības atbalsta nodaļa un Valsts atbalsta nodaļa. Jaunā struktūrvienība uzdevumus veiks saskaņā ar ES likumdošanu.
ES atbalsta nodaļas kompetencē būs ES atbalsta politikas lauku attīstībā plānošanas dokumentu izstrāde, dokumentu projektu un pozīcijas dokumentu izstrāde, kā arī to ieviešanas koordinēšana. Savukārt Valsts atbalsta nodaļai jāizstrādā politikas plānošanas dokumenti valsts atbalstam jeb subsīdijām. Nodaļas pienākums būs analizēt un izvērtēt valsts atbalsta ietekmi uz lauksaimniecības nozaru attīstību. Struktūrvienība izstrādās, pilnveidos un koordinēs Lauksaimniecības ilgtermiņa investīciju kreditēšanas programmu, Lauksaimniecības zemes iegādes kreditēšanas programmu un Nelauksaimnieciskās uzņēmējdarbības attīstības programmu. Nodaļas speciālisti izstrādās arī lauksaimniecības nozaru apdrošināšanas stratēģiju.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!