• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta pārraudzībā esošo Eiropas Savienības informācijas aģentūru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2005., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100645

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Zemkopības ministrijā izveidoto Eiropas Savienības un valsts atbalsta departamentu

Vēl šajā numurā

02.02.2005., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta pārraudzībā esošo Eiropas Savienības informācijas aģentūru

1.februārī darbu sāka Ministru prezidenta pārraudzībā esoša valsts aģentūra “Eiropas Savienības informācijas aģentūra” (ESIA). Par aģentūras direktori apstiprināta līdzšinējā Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece Eiropas Savienības lietās Linda Jākobsone.
L.Jākobsone ieguvusi divus maģistra grādus Eiropas studijās, 2000.gadā absolvējot Brēmenes augstskolu un 2004.gadā – Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāti. L.Jākobsone turpina studijas Starptautiskajā apmācības skolā ASV Organizatoriskā menedžmenta maģistra programmā.
Kopš 1995.gada L.Jākobsone strādājusi par informācijas operatori Neatkarīgajā informācijas un pētniecības birojā, bijusi ģenerālsekretāre Eiropas kustībā Latvijā. 2001.gadā sākusi darbu valsts pārvaldē, līdz 2003.gadam ieņemot Informācijas departamenta vadītājas amatu Eiropas integrācijas birojā, bet pēc Eiropas integrācijas biroja reorganizācijas – Komunikācijas departamenta vadītāja vietnieces amatu Valsts kancelejā.
L.Jākobsonei ir ļoti labas angļu un krievu valodas zināšanas, labas zināšanas spāņu un vācu valodā, kā arī pamatzināšanas franču valodā.
ESIA izveidota, lai nodrošinātu sabiedrību ar pilnīgu, precīzu, aktuālu un viegli pieejamu informāciju par Eiropas Savienību (ES) un Latvijas dalību tajā. Aģentūras galvenie uzdevumi ir priekšlikumu izstrāde sabiedrības informēšanas stratēģijai par ES un Latvijas dalību tajā; sabiedrības informēšana un dažādu pasākumu un diskusiju rīkošana par Latvijas dalību ES; informācijas starpnieku (lektoru, skolotāju, plašsaziņas līdzekļu, bibliotekāru u.c.) iesaistīšana informēšanas darbā; sadarbība ar starptautiskajām institūcijām, kā arī individuāla informācijas sniegšana ikvienam interesentam.
ESIA atrodas Rīgā, Basteja bulvārī 14. Aģentūrā pieejama plaša bibliotēka, kas piedāvā vairāk nekā 2100 izdevumu par dažādiem ar ES saistītiem tematiem. Bibliotēkā pieejama arī visa ES likumdošana kopš 1952.gada, 76 periodiskie izdevumi, tostarp vairāki žurnāli: “European Public Law”, “EC Tax Review”, “European Law Review”, “Journal of European Integration history” u.c. Lasītājiem iespējams izmantot arī ES datu bāzes.
Bibliotēkas darba laiks: darbadienās no plkst. 11 līdz 19, sestdienās no plkst. 11 līdz 16. Tālrunis uzziņām: 7212611. E-pasts: biblioteka@mk.gov.lv. Informācija internetā: www.latvija-eiropa.gov.lv.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!