• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības ministru sanāksmi Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2005., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100646

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta pārraudzībā esošo Eiropas Savienības informācijas aģentūru

Vēl šajā numurā

02.02.2005., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības ministru sanāksmi Briselē

31. janvārī ārlietu ministrs Artis Pabriks piedalījās Eiropas Savienības Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē (VLĀAP) Briselē.
Vispārējo lietu padomē notika diskusijas par 2007.–2013. gada finanšu ietvaru, koncentrējoties uz jautājumiem, kas saistīti ar ES kohēzijas politiku. Diskusijā par kohēzijas politikas budžeta lielumu un dalībvalstu spēju apgūt šos līdzekļus Latvijas ministrs uzsvēra straujo Latvijas ekonomikas izaugsmi un aicināja šo apstākli ņemt vērā turpmākajās sarunās par Latvijai piešķiramo ES finansiālo atbalstu.
ES padomē pirmdien notika diskusijas par Dienvidaustrumāzijas dabas katastrofas sekām. Ministri apsprieda arī situāciju Ukrainā, jo prezidenta Viktora Juščenko stāšanās amatā iezīmē jaunu posmu ES un Ukrainas attiecībās. Artis Pabriks uzsvēra, ka Latvija ir gatava dalīties ar Ukrainu savā nesenajā eirointegrācijas pieredzē. Pārrunāta arī situācija Irākā pēc vēlēšanām.
Ārlietu ministrs Artis Pabriks ES ārējo attiecību padomē pirmdien informēja savus kolēģus par Latvijas pozīciju saistībā ar gaidāmajām Otrā pasaules kara beigu svinībām 9.maijā Maskavā. Latvijas skatījumu saistībā ar šo pasākumu ministrs skaidroja arī vairākiem ārvalstu medijiem – BBC programmai Europe Today, starptautiskajai ziņu aģentūrai AFP un Beļģijas laikrakstam La Libre Belgique.

Ārlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!