• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Pret "Rimi" vērsta terora bumba". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.2000., Nr. 300/301 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10066

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Putinam būs jāmaksā"

Vēl šajā numurā

25.08.2000., Nr. 300/301

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Pret "Rimi" vērsta terora bumba"

"Aftenposten"

— 2000.08.18.

 

1998. gada oktobrī Vecrīgā tika uzspridzināta norvēģu biznesmeņa Oivinda Vintera automašīna. Tā tika pilnīgi sabojāta, bet acīmredzot atentāta mērķis neesot bijis pats Vinters.

Arī 1997. gadā norvēģu uzņēmumiem tika draudēts. 1997. gada februārī kāds vīrs, kas sevi sauca par Viktoru, sāka izspiešanas kampaņu pret "Rimi" un "Dressmann". 19. maijā šis pats vīrs novietoja bumbu "Dressmann" veikalā un par to informēja. Viņam tika piespriests 7 gadu cietumsods, bet neviens, ar ko "Aftenposten" ir runājis, neuzskata, ka vakardienas bumbu eksplozijai būtu kāds sakars ar pirms trim gadiem notikušo.

"Centru" apmeklē apmēram 20 000 pircēju dienā. "Centrā" atrodas vēl citi norvēģu veikali "Narvesen", "Varner" un "Euroskor". Pēc Venbakena teiktā, neviens no šiem veikaliem nav cietis. Latvijā dzīvo apmēram 75 norvēģi, un vairākums to ir apmetušies Rīgā.

— Tagad mēs apzvanām tos norvēģus, kuriem ir kaut kādas saistības ar šī centra veikaliem. Izņemot vienu cietušo, kas tagad guļ slimnīcā ar ievainojumiem kājās, visi pārējie, ar kuriem mēs esam runājuši, ir kārtībā, "Aftenposten" stāsta Norvēģijas vēstniecības Rīgā charge d`affaires Bords Ivars Svensens.

 

Tone Tveoija; Tove Bjorgs; Elizabete Randsborga; Henriks Vids

"LV" piezīme: par sprādzienu Rīgā ziņo arī "Los Angeless Times", "Associated Press", "Aftenposten Interactive", "Metro", "Hufvudstadsbladet", "Neue Zūrcher Zeitung", "Eho Moskvi", BBC, CNN, "Deutsche Welle", "Bergens Tidende", "Falu Kuriren", "Svenska Dagbladet", "Dagens Nyheter", "Expressen", "Berlingske Tidende" un vēl citi masu informācijas līdzekļi.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!