• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005. gada 25. janvāra noteikumi Nr. 68 "Par Līgumu par Microsoft informācijas tehnoloģiju izmantošanu Latvijas Republikā publiskajā sektorā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2005., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100665

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.69

Noteikumi par kontroles kārtību autopārvadājumu jomā

Vēl šajā numurā

02.02.2005., Nr. 18

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 68

Pieņemts: 25.01.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.68

Rīgā 2005.gada 25.janvārī (prot. Nr.6 29.§)
Par Līgumu par Microsoft informācijas tehnoloģiju izmantošanu Latvijas Republikā publiskajā sektorā
Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta pirmās daļas 3.punktu
1. Līgums par Microsoft informācijas tehnoloģiju izmantošanu Latvijas Republikā publiskajā sektorā (turpmāk — Līgums) starp Latvijas Republiku, Microsoft Corporation un sabiedrību ar ierobežotu atbildību “Microsoft Latvia” ar šiem noteikumiem tiek pieņemts un apstiprināts.
2. Līguma izpildi koordinējošā institūcija ir Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts.
3. Līgums stājas spēkā tā 9.pantā noteiktajā laikā un kārtībā.
Ministru prezidents A.Kalvītis

Īpašu uzdevumu ministrs elektroniskās pārvaldes lietās J.Reirs
Projekts pieņemts un apstiprināts ar
Ministru kabineta
2005.gada 25.janvāra noteikumiem Nr.68
Līgums par Microsoft informācijas tehnoloģiju izmantošanu Latvijas Republikā publiskajā sektorā

Šis LĪGUMS PAR MICROSOFT INFORMĀCIJAS TEHNOLOĢIJU IZMANTOŠANU LATVIJAS REPUBLIKĀ PUBLISKAJĀ SEKTORĀ (turpmāk tekstā ­— “LĪGUMS”) ir noslēgts 2005. gada 2.februārī Prāgā, Čehijas Republikā starp:

(1) LATVIJAS REPUBLIKU, (turpmāk tekstā — “LATVIJA”),

(2) MICROSOFT CORPORATION, kuras reģistrētā adrese ir One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, ASV (turpmāk tekstā — “MICROSOFT CORPORATION”),

(3) SIA “MICROSOFT LATVIA”, reģistrācijas numurs: 000343829, kuras juridiskā adrese ir Merķeļa iela 21, 4.stāvs, Rīga, Latvija (turpmāk tekstā — “MICROSOFT LATVIA“),

katra no tām atsevišķi saukta par “PUSI”, kopā par “PUSĒM”.

TĀ KĀ:

(A) LATVIJA veicina informācijas tehnoloģiju (turpmāk tekstā “IT”) efektīvu izmantošanu un vēlas uzlabot IT sistēmu drošību Latvijas Republikā;

(B) MICROSOFT CORPORATION ir viens no standarta programmatūru piegādātājiem publiskajā sektorā visā pasaulē, tai skaitā Latvijas Republikā;

PUSES VIENOJAS:

DEFINĪCIJAS

VALSTS IESTĀDES — likumdevēj­iestāde, tiesu varas iestādes, neatkarīgas valsts iestādes, kas darbojas uz atsevišķa likuma pamata, kā arī tiešās un pastarpinātās valsts pārvaldes iestādes Valsts pārvaldes iekārtas likuma izpratnē.

IZGLĪTĪBAS IESTĀDES — valsts vai pašvaldības izglītības iestādes, kā arī valsts vai pašvaldību bibliotēkas un muzeji.

1. LĪGUMA MĒRĶI

Šī LĪGUMA mērķi ir:

(i) sadarbība LATVIJU interesējošu projektu īstenošanā IT jomā;

(ii) MICROSOFT CORPORATION pro­grammatūras produktu izejas kodu (“Source Code” — angļu val.) izmantošana;

(iii) MICROSOFT CORPORATION programmatūras produktu licencēšana VALSTS IESTĀDĒS un IZGLĪTĪBAS IESTĀDĒS no MICROSOFT IRELAND OPERATION LIMITED.

2. LĪGUMA EKSKLUZIVITĀTES STATUSS

Šajā LĪGUMĀ noteiktā sadarbība starp PUSĒM nav ekskluzīva, t.i katra PUSE saglabā tiesības stāties līdzīgās līgumiskās attiecībās ar trešajām pusēm.

3. PROJEKTU ĪSTENOŠANA INFORMĀCIJAS TEHNOLOĢIJU JOMĀ

3.1. Šī LĪGUMA 3.4. un 3.5. apakšpunktā minēto projektu īstenošanas mērķis nav ekonomiska labuma gūšana valsts atbalsta tiesību izpratnē MICROSOFT CORPORATION un MICROSOFT LATVIA.

3.2. Pēc LATVIJAS lūguma MICROSOFT LATVIA konsultē, kuri no 3.4. un 3.5. apakšpunktā minētajiem projektiem ir vislabākais risinājums LATVIJAS noteikto mērķu sasniegšanai.

3.3. Konkrētas LATVIJAS un MICROSOFT LATVIA tiesības un pienākumus katrā no šī LĪGUMA 3.4. un 3.5. apakšpunktā minētajiem projektiem nosaka atsevišķi LATVIJAS un MICROSOFT LATVIA līgumi.

3.4. MICROSOFT LATVIA piedāvā šādu projektu īstenošanu:

3.4.1. Atbalsts IZGLĪTĪBAS IESTĀDĒM. Šī projekta ietvaros MICROSOFT LATVIA realizē atbalstu IZGLĪTĪBAS IESTĀDĒM ar sadarbības programmas “Part­neri mācībās” (“Partners in Learning” — angļu val.) palīdzību. MICROSOFT LATVIA nodrošina:

(a) pieeju mūsdienīgām programmatūrām vispārizglītojošām skolām un augstskolām ar “ Skolu līguma” (“School Agreement” — angļu val.) licencēšanas palīdzību;

(b) atjaunoto personālo datoru atkalizmantošanu, kurus dāvina skolām “Jaunā sākuma programmas” (“Fresh Start Program” — angļu val.) ietvaros;

(c) skolotāju novatorismu, izstrādājot skolotājiem paredzētas IT apmācības kursus nolūkā palīdzēt skolotājiem izmantot informācijas tehnoloģijas mācību procesā; palielinot skolotāju darba efektivitāti un uzlabojot mācību kvalitāti ar mācību pro­grammu izstrādes un apmācību palīdzību.

3.4.2. Darbaspēka informācijas tehnoloģiju iemaņu uzlabošana. Šī projekta ietvaros MICROSOFT LATVIA augstākās izglītības iestādēm piedāvā visaptverošu risinājumu “IT akadēmija” (“IT Academy” — angļu val.) sadarbības programmas ietvaros, kura izstrādāta ar mērķi nodrošināt tām elastīgu augstas kvalitātes apmācību jaunākajās tehnoloģijās ar zemām izmaksām.

3.4.3. Tiešsaistes izglītības sekmēšana. Šī projekta ietvaros MICROSOFT LATVIA, izmantojot savu kompetenci un tehnoloģijas sadarbībā ar esošajiem tiešsaistes izglītības portāliem piedalās tiešsaistes izglītības sistēmas veidošanā un pilnveidošanā Latvijas Republikā, kas paredzēta skolotājiem un citām izglītībā ieinteresētām personām.

3.4.4. Informācijas tehnoloģiju un datu drošība. Šī projekta ietvaros MICROSOFT LATVIA sniedz pārskatu par MICROSOFT CORPORATION programmatūras produktiem, kas ir būtiski informācijas tehnoloģiju sistēmu un datu drošībai.

3.4.5. Surogātpasta izplatīšanas ierobežošana. Šī projekta ietvaros MICROSOFT LATVIA piedāvā risinājumus nesankcionēta elektroniskā pasta (“surogātpasts”) sūtīšanas un saņemšanas ierobežošanai.

3.4.6. Elektroniskā privātuma aizsardzības pilnveidošana. Šī projekta ietvaros MICROSOFT LATVIA piedāvā risinājumus elektroniskā privātuma (“e-Privacy” — angļu val.) aizsardzības pilnveidošanai Latvijas Republikā.

3.4.7. Intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības sistēmas pilnveidošana. Šī projekta ietvaros MICROSOFT LATVIA piedāvā risinājumus intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzībai, lai veicinātu to ievērošanu un nodrošinātu atbilstošo normatīvo aktu piemērošanas efektivitāti.

3.5. MICROSOFT LATVIA informē LATVIJU par citiem projektiem, kurus izstrādās MICROSOFT CORPORATION vai MICROSOFT LATVIA.

4. PROGRAMMATŪRAS PRODUKTU IZEJAS KODA IZMANTOŠANA

MICROSOFT CORPORATION un LATVIJA uzņemas vest sarunas par atsevišķa “Microsoft drošības sadarbības pro­gramma valdībai” (“Microsoft Government Security Program” — angļu val.) līguma noslēgšanu, kas piešķirtu bezmaksas piekļūšanu izejas kodiem un regulāru informāciju par MICROSOFT CORPORATION programmatūras produktu drošību.

5. MICROSOFT CORPORATION PROGRAMMATŪRAS PRODUKTU LICENCĒŠANA

5.1. MICROSOFT LATVIA un LATVIJA nekavējoties uzsāk savstarpējas sarunas par konkrētu līgumu noslēgšanu visu licencējamu MICROSOFT CORPORATION programmatūras produktu licencēšanai, kurus pēc šī LĪGUMA spēkā stāšanās dienas bez licences līguma turpina lietot VALSTS IESTĀDES un IZGLĪTĪBAS IESTĀDES. MICROSOFT LATVIA un LATVIJA uzņemas vienoties par licences līgumu saturu starp LATVIJU un MICROSOFT IRELAND OPERATION LIMITED, un LATVIJA un MICROSOFT IRELAND OPERATION LIMITED noslēdz šos licences līgumus 2 (divu) gadu laikā no šī LĪGUMA spēkā stāšanās dienas.

5.2. 2 (divu) gadu laikā no šī LĪGUMA spēkā stāšanās dienas, MICROSOFT CORPORATION neizlieto savas prasījuma tiesības, kas radušās no jebkuru licencējamu MICROSOFT CORPORATION programmatūras produktu lietošanas bez licences līguma VALSTS IESTĀDĒS un IZGLĪTĪBAS IESTĀDĒS.

5.3. Pēc katra šī LĪGUMA 5.1. apakšpunktā noteiktā licencēšanas līguma noslēgšanas MICROSOFT CORPORATION neizlietos savas prasījuma tiesības, kas radušās no tādu jebkuru licencējamu MICROSOFT CORPORATION programmatūras produktu iepriekšējas lietošanas bez licences līguma, par kuriem VALSTS IESTĀDE un IZGLĪTĪBAS IESTĀDE ir noslēgusi licences līgumu.

5.4. Šī LĪGUMA 5.2. apakšpunkts neattiecas uz programmatūras produktiem, ko VALSTS IESTĀDĒS un IZGLĪTĪBAS IESTĀDES bez licences līguma sāk lietot pēc šī LĪGUMA spēkā stāšanās dienas.

5.5. Šī LĪGUMA 5. punkts neietekmē līdz šī LĪGUMA spēkā stāšanās dienai noslēgtos MICROSOFT CORPORATION programmatūras produktu licencēšanas līgumus VALSTS IESTĀDĒS un IZGLĪTĪBAS IESTĀDES.

6. LĪGUMA IZPILDI KOORDINĒJOŠĀS INSTITŪCIJAS

6.1. Katra PUSE paziņo pārējām PUSĒM par to nozīmētajām LĪGUMA izpildi koordinējošām institūcijām 1 (viena) mēneša laikā no šī LĪGUMA spēkā stāšanās dienas.

6.2. Visa saziņa starp PUSĒM tiek īstenota ar LĪGUMA izpildi koordinējošo institūciju starpniecību.

6.3. Katra PUSE var nomainīt savu LĪGUMA izpildi koordinējošo institūciju ar citu LĪGUMA izpildi koordinējošo institūciju un par to rakstveidā paziņo pārējām PUSĒM.

7. KONFIDENCIALITĀTE

7.1. PUSES vienojas publiskot šo līgumu.

7.2. Visa informācija, kas saņemta šī LĪGUMA īstenošanas gaitā, ir konfidenciāla. Konfidencialitātes pamatojums — starp­tautisko komerctiesību prakse; 2004. gada 26. oktobra MK noteikumu Nr. 887 “Valsts noslēpuma objektu saraksts“ 2.1.5. apakš­punkts (“stratēģiski nozīmīgi ārējie ekonomiskie sakari”).

8. PIEMĒROJAMĀS TIESĪBAS UN STRĪDU IZŠĶIRŠANA

8.1. Šim LĪGUMAM piemērojamas Latvijas Republikas tiesības.

8.2. Strīdi, kas rodas no šī LĪGUMA izšķirami Latvijas Republikas tiesā. Pirms vēršanās tiesā PUSES cenšas atrisināt strīdus sarunu ceļā, ja vien tas ir iespējams.

9. LĪGUMA SPĒKĀ STĀŠANĀS

LĪGUMS stājas spēkā 2005. gada 2. februārī.

LĪGUMS ir noslēgts latviešu valodā, 3 (trijos) eksemplāros, pa vienam katrai PUSEI, uz 6 (sešām) lapām katrs. Visiem eksemplāriem ir vienāds juridiskais spēks.

PUŠU PARAKSTI:

LATVIJAS REPUBLIKA

MICROSOFT CORPORATION



Aigars Kalvītis

William H. Gates, III

Latvijas Republikas Ministru prezidents

Chairman and Chief Software Architect

2005. gada 2.februārī

2005. gada 2.februārī

MICROSOFT LATVIA




Sandis Kolomenskis


Microsoft Latvia SIA, valdes loceklis


2005. gada 2.februārī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!