• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Čehijas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2005., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100689

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

02.02.2005., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Čehijas Republikā

KALVITIS.PNG (91654 bytes)
1. februārī Prāgā: Latvijas Republikas Ministru prezidents Aigars Kalvītis un Čehijas Republikas premjerministrs Staņislavs Gross
Foto: EPA/A.F.I.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis, uzturoties darba vizītē Čehijas Republikā, vakar, 1.februārī, Prāgā tikās ar Čehijas Republikas premjerministru Staņislavu Grosu. Tikšanās laikā premjerministri pārrunāja Latvijas un Čehijas divpusējās attiecības un novērtēja tās kā ļoti labas un izcilas, aptverot visdažādākās sadarbības jomas.
Aigars Kalvītis pateicās par sadarbību militārajā jomā un iespējām Latvijas militārajām personām mācīties Čehijas karaskolās un augstākajās mācību iestādēs.
Sarunas gaitā puses apsprieda jautājumus saistībā ar Latvijas dalību Eiropas Savienībā (ES) un NATO, īpašu uzmanību pievēršot Čehijas pieredzei Prāgas NATO sammita rīkošanā 2002.gadā.
A.Kalvītis un S.Gross apmainījās ar domām un pauda nostāju par attiecībām ar Krieviju. Čehijas premjerministrs uzsvēra, ka “mūsu dalība Eiropas Savienībā un NATO ir tas būtiskākais garants, kas nodrošina, ka traģiskā Baltijas valstu vēsture vairs nevar atkārtoties”.
Sarunas laikā pārrunāta ES Konstitucionālā līguma ratifikācijas gaita Latvijā un Čehijā.
Tā kā tuvākajā laikā plānotas nozīmīgas ES valstu un valdību vadītāju tikšanās – februārī ES un ASV sammits, bet martā Eiropadomes sēde –, premjeri bija vienisprātis par nepieciešamību turpināt abu valstu dialogu un satikties ES pasākumu ietvaros.

Darba vizītes turpinājumā Aigars Kalvītis Prāgā tikās ar bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas premjerministru Dr. Vlado Bukovski. Tikšanās laikā pārrunāti vairāki svarīgi jautājumi saistībā ar bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas tuvināšanos ES un NATO.
Vlado Bukovskis atzinīgi novērtēja to, ka Latvijai kā vienīgajai no Baltijas valstīm ir nerezidējošs vēstnieks bijušajā Dienvidslāvijas Republikā Maķedonijā, kas apliecina Latvijas interesi par šo reģionu. Premjerministrs uzsvēra, ka Maķedonija ir ļoti ieinteresēta pārņemt Latvijas pieredzi, integrējoties NATO un ES.
V.Bukovskis pauda interesi arī par Baltijas valstu reģionālās sadarbības modeļiem un to efektivitāti. Viņš arī apliecināja vēlmi uzzināt par Latvijas pieredzi un paveikto investīciju piesaistē un uzņēmējdarbības vides uzlabošanā.
Aigars Kalvītis atzīmēja, ka Latvija ir gatava piedāvāt savus ekspertus tādās jomās kā vide, valsts pārvalde, stratēģiskā plānošana, nodokļu sistēma, muita, iekšlietas, tieslietas un kultūra, lai sekmētu bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas tuvināšanos ES. V.Bukovskis atzinīgi novērtēja šo piedāvājumu un apliecināja gatavību tuvākajā laikā apmainīties ar informāciju un precizēt jomas, kurās būtu vēlams Latvijas atbalsts.
Premjerministri pārrunāja situāciju Kosovā Ohridas miera līguma īstenošanā un ES policijas misiju “Proxima” bijušās Dienvidslāvijas Republikā Maķedonijā. V.Bukovskis pozitīvi novērtēja Latvijas policistu darbību šajā misijā un ieguldījumu iekšlietu sistēmas izveidē.
A.Kalvītis vakar Prāgā tikās arī ar Čehijas Republikas Parlamenta Senāta priekšsēdētāju Pšemislu Sobotku.
Pēc tikšanās Ministru prezidents piedalīsies “Microsoft” kompānijas rīkotajās svinīgajās vakariņās par godu starptautiskajai konferencei “The Microsoft Government Leaders Forum – Europe”, kas notiks šodien, 2.februārī.

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!