• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvija: sākta sprādzienu izmeklēšana". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.2000., Nr. 300/301 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10070

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Likums par deviņiem punktiem"

Vēl šajā numurā

25.08.2000., Nr. 300/301

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvija: sākta sprādzienu izmeklēšana"

"TV5"

— 2000.08.18.

Latvijas policija sākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu pieņēmumu par terorisma aktu pēc diviem trešdien Rīgā notikušajiem sprādzieniem, kuros ir cietuši 19 cilvēki, no kuriem trīs smagi.

Policijas priekšnieks tomēr atteicās apstiprināt, ka abus sprādzienus galvaspilsētas vēsturiskā centra lielveikalā būtu izraisījušas bumbas.

Saskaņā ar policijas sniegto informāciju sprādzieni ir notikuši 17.50 universālveikala pirmā stāva somu glabātuvē. Latvijas kriminālpolicijas vadītājs Valdis Pumpurs arī ir ieguvis vieglus ievainojumus. Viņu skāra otrs sprādziens, kad viņš ieradās pirmā sprādziena vietā.

AFP žurnālists uz vietas konstatēja, ka policija ir apjozusi lielveikala teritoriju, kas ir iecienīta jauniešu tikšanās vieta.

"Vispirms mēs izdzirdējām skaļu troksni, bet pat neiedomājāmies, ka tas varētu būt sprādziens, taču pēc 10 minūtēm mēs izdzirdējām jaunu blīkšķi, kas neapšaubāmi bija eksplozija," AFP žurnālistam pastāstīja Kens Nokss-Vūsijs, kas bija atradies terases kafejnīcā 20 m no tirdzniecības centra.

Policija pārbauda arī citus iespējamos scenārijus, kas varētu būt "dīvains rēķinu kārtošanas veids", kā izteicās K.Leiškalns. Latvijas bandas dažkārt izmanto nelielus spridzekļus, lai izspiestu no biznesmeņiem naudu vai arī kārtotu rēķinus savā starpā, taču parasti šie sprādzieni notiek naktī, kad ir minimālas iespējas ievainot citus cilvēkus.

Tirdzniecības centra pirmajā stāvā atrodas neliela Latvijas Pareks bankas nodaļa.

Tas kopš Latvijas neatkarības atgūšanas 1991.gadā ir pirmais sprādziens, kas noticis veikalā darba laikā un kurā ir cietuši cilvēki.

Atentāti sprādzienu veidā līdz šim notikuši arī Rīgas vienīgajā sinagogā, kā arī pie Krievijas vēstniecības Latvijā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!