• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pagaidu kārtību būvniecības uzņēmējdarbības licences izsniegšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2005., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100778

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Čehijas parlamenta Senāta priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

03.02.2005., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pagaidu kārtību būvniecības uzņēmējdarbības licences izsniegšanai

Ministru kabineta (MK) 1.februāra sēdē akceptēti Ekonomikas ministrijas izstrādātie MK noteikumi “Pagaidu kārtība, kādā izsniedzamas licences uzņēmējdarbībai (komercdarbībai) būvniecībā”, kas nosaka pagaidu kārtību, kādā juridiskajām personām tiek izsniegta licence komercdarbībai būvniecībā. Atšķirībā no agrāk noteiktās licencēšanas kārtības būvniecībā, jaunajā pagaidu kārtībā licences saņemšanai samazināts iesniedzamo dokumentu skaits.
Juridiskā persona var saņemt licenci, ja pie tās strādā vismaz viens darbinieks, kuram ir patstāvīgas prakses tiesības, un ja juridiskās personas darba aizsardzības organizatoriskā struktūra atbilst Darba aizsardzības likumam.
Licenci izsniedz Ekonomikas ministrija. Lai saņemtu licenci, juridiskā persona iesniedz Ekonomikas ministrijā iesniegumu par licences izsniegšanu vai pārreģistrāciju un citus šajā pagaidu kārtībā noteiktos dokumentus. Ekonomikas ministrijas Licencēšanas komisija 30 dienu laikā no visu iesnieguma dokumentu saņemšanas dienas izskata iesniegumu un pieņem lēmumu par licences izsniegšanu, pārreģistrāciju sakarā ar darbības termiņa pagarināšanu, pārreģistrāciju sakarā ar izmaiņām licences nosacījumos vai atteikumu. Licenci izsniedz vai pārreģistrē uz vienu gadu.
Licencēšanas komisija ir tiesīga anulēt licenci, ja tiek konstatēts, ka tās turētājs savā darbībā pārkāpis būvniecību regulējošus normatīvos aktus, kuru dēļ nodarīts kaitējums cilvēku, dzīvnieku dzīvībai, veselībai, videi vai sabiedrības drošībai, ja tās turētājs iesniedz iesniegumu par komercdarbības būvniecībā izbeigšanu, kā arī ja licences saņemšanai iesniegtas nepatiesas ziņas.
2004.gada 9.novembra Ministru kabineta sēdē tika atbalstīts likumprojekts “Grozījumi Būvniecības likumā” ar lūgumu Saeimai atzīt likumprojektu par steidzamu. Likumprojekts paredz atcelt uzņēmējdarbības būvniecībā licencēšanu un ieviest Būvkomersantu reģistru. 2004.gada 22.decembrī Saeima pirmajā lasījumā izskatīja grozījumus Būvniecības likumā, taču nepieņēma lēmumu atzīt likumprojektu par steidzamu.
2005.gada 1.janvārī zaudēja spēku Ministru kabineta 1997.gada 7.oktobra noteikumi Nr.348 “Atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanas noteikumi”, pēc kuriem Ekonomikas ministrija līdz 2004. gada beigām juridiskajām personām piešķīra licences uzņēmējdarbībai būvniecībā. Savukārt grozījumi Būvniecības likumā Saeimā joprojām nav pieņemti.
Ņemot vērā iepriekš minēto, bija jānosaka pagaidu kārtība, kādā izsniegt licences uzņēmējdarbībai būvniecībā, kas būs spēkā līdz Būvniecības likuma grozījumu pieņemšanai un attiecīgu jaunu Ministru kabineta noteikumu saskaņošanai un apstiprināšanai.
Ar MK noteikumiem “Pagaidu kārtība, kādā izsniedzamas licences uzņēmējdarbībai (komercdarbībai) būvniecībā” var iepazīties Ekonomikas ministrijas mājas lapā internetā www.em.gov.lv.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!