• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gaidāma "savannas torņu" atgriešanās Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2005., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100782

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pērn Latvijā nevienam nav piešķirts patvērums

Vēl šajā numurā

03.02.2005., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Gaidāma “savannas torņu” atgriešanās Rīgā

Pagājis turpat ceturtdaļgadsimts, kopš Latvijā vairs nav pasaulē augstāko dzīvnieku. Ilgi lolota iecere par žirafu atkalatgriešanos pēc pāris gadiem var pārvērsties īstenībā – Rīgas Zooloģiskais dārzs cer 2007.gadā uz Latviju atvest šo dzīvnieku pāri.

ZIRAFE.PNG (115871 bytes)
Vides ministrs Raimonds Vējonis aplūko žirafu mājokļa projektu
Foto: Elmārs Rudzītis, A.F.I.

Kā zināms, iemesls, kādēļ zoodārzā nav žirafes, ir piemērota mājokļa trūkums. Jau gadiem spriests par šāda kompleksa izbūves iespējām. Taču tam vajadzīga liela nauda.
Pagājušā gada nogalē Vides ministrija no Vides aizsardzības fonda līdzekļiem piešķīrusi būves celtniecībai gandrīz 240 000 latus. Tas projekta īstenošanai deva zaļo gaismu. Vakar, 2.februārī, zoodārzs iepazīstināja ar žirafu mājas projektu un plānotās celtnes atrašanās vietu dabā. Pēc pašreizējām aplēsēm, ar minēto naudas summu pietiks, lai uzbūvētu pašu ēku. Mājas apdarei un pastaigu laukuma izbūvei nepieciešams vēl aptuveni tikpat daudz līdzekļu. Vides ministrs Raimonds Vējonis ar zoodārza vadību vakar apsprieda, kā varētu projektam piesaistīt trūkstošos līdzekļus.
Jaunajā mītnē tiks nodrošināti savannas klimatam raksturīgi apstākļi, bet pie ēkas atradīsies apsildāma terase, lai dzīvnieki svaigā gaisā varētu uzturēties arī ziemā.
Ēka būs vairāk nekā 13 metru augsta, un, lai dzīvnieki varētu iekļūt mītnē, paredzēts izbūvēt astoņus metrus augstas durvis. Projekta laikā domāts izveidot arī pastaigu laukumu un informācijas centru.
Uz Rīgu plānots pārvest jaunu dzīvnieku pāri, lai būtu mazāk problēmu ar to transportēšanu. Iecerētajā kompleksā pietiks vietas arī to atvasēm.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!