• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Polijas sadarbību Rīgas dienās Varšavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2005., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100918

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES stratēģiju izaugsmes un nodarbinātības veicināšanai

Vēl šajā numurā

04.02.2005., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Polijas sadarbību Rīgas dienās Varšavā

No 28. līdz 30. janvārim Varšavā risinājās Rīgas dienas. Zinātnes un kultūras pilī notika biznesa forums “Varšavas un Rīgas reģionālās sadarbības attīstība”. Forumā piedalījās vairāki desmiti Latvijas uzņēmēju: pārstāvji no “Rīgas piena kombināta”, “Laimas”, “Turības”, “Latvijas keramikas”, “Latvijas balzama” un citiem uzņēmumiem. Par Latvijas un Polijas valstu un to galvaspilsētu veiksmīgas sadarbības attīstību foruma atklāšanā runāja Varšavas pilsētas viceprezidents Andžejs Urbanskis, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Guntis Kreituss, Latvijas vēstnieks Polijā Alberts Sarkanis. Ekonomiskās attīstības perspektīvām lielu uzmanību pievērsa Tirdzniecības un rūpniecības kameras, kā arī tūrisma nozares pārstāvji.
Varšavas universitātē notika plaša zinātniska konference par Latvijas un Polijas kultūras sakariem, ko organizēja Varšavas universitāte un Latvijas Kultūras akadēmija. Konferencē ievadvārdus un priekšlasījumu Terra Mariana 1888 sniedza Latvijas vēstnieks Polijā Alberts Sarkanis. No Latvijas puses konfernces darbā piedalījās Latvijas zinātnieki un kulturologi Ēriks Jēkabsons, Janīna Kursīte, Valdis Muktupāvels un Pēteris Bankovkis.
Dunikovska skuptūru muzejā “Królikarnia” Latvijas Valsts mākslas muzeja direktore Māra Lāce atklāja mākslas zelta fonda – 20. gadsimta sākuma Latvijas mākslinieku J.Rozentāla, V.Purvīša, J.Valtera – darbu izstādi.
Polijas valsts etnogrāfiskajā muzejā koncertu sniedza Latvijas Universitātes folkloras ansamblis “Dandari”. Valdis Muktupāvels interesentus iepazīstināja ar senajiem latviešu mūzikas instrumentiem un atskaņoja oratoriju “Pārcēlājs”.
Mūsdienu mākslas centrā trīs vakarus tika demonstrētas Latvijas dokumentālās un animācijas filmas, bija skatītāju tikšanās ar režisoru Juri Pošku. Rīgas dienu ietvaros uzstājās arī Rīgas Saksofonistu kvartets.
Rīgas dienas atbalstīja Latvijas vēstniecība Polijā.

ĀM Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!