• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 22. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.2000., Nr. 300/301 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10092

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Caur grūtībām ar skatu nākotnē

Vēl šajā numurā

25.08.2000., Nr. 300/301

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 22. augusta sēdē

Akceptēti noteikumi "Telekomunikāciju gala iekārtu atbilstības novērtēšanas noteikumi" , kas nosaka būtiskās prasības un atbilstības novērtēšanas kārtību tām Latvijā ražotajām un importētajām telekomunikāciju gala iekārtām, kuras paredzētas tiešai pieslēgšanai pie publiskā telekomunikāciju tīkla vai sadarbībai ar publisko telekomunikāciju tīklu, pieslēdzot tieši vai netieši, lai nosūtītu, apstrādātu vai saņemtu informāciju.

Akceptēts rīkojums "Par studiju kredīta dzēšanu no valsts budžeta līdzekļiem" , kas paredz 2001.gadā sākt dzēst studiju kredītu tiem kredīta ņēmējiem, kuri pēc studiju beigšanas strādā atbilstoši iegūtajai akadēmiskajai vai profesionālajai izglītībai par skolotājiem, sociālajiem pedagogiem, lektoriem, asistentiem, laboratoriju vadītājiem, laborantiem, tehniķiem, bibliogrāfiem un bibliotekāriem, sociālajiem darbiniekiem, psihologiem un juristiem valsts un pašvaldību institūcijās.

Akceptēts rīkojums "Par nekustamā īpašuma Jūrmalā, Dzintaru prospektā 27, saglabāšanu valsts īpašumā" .

Akceptēts rīkojums "Grozījums Ministru kabineta 1997.gada 27.marta rīkojumā Nr.145 "Par dzīvojamo māju saglabāšanu valsts īpašumā"" .

Akceptēti "Noteikumi par pārvadātāju, kas veic gaisa pārvadājumus, vienošanos atbrīvošanu no Konkurences likumā noteiktā vienošanās aizlieguma" , kas nosaka, ka atsevišķu pārvadātāju, kas veic gaisa pārvadājumus, vienošanās — savstarpējie līgumi, saskaņotas darbības un pārvadātāju apvienību lēmumi – tiek atbrīvotas no Konkurences likuma 15.panta pirmajā daļā noteiktā aizlieguma, ievērojot minētā likuma 15.panta otro daļu, ja attiecīgās vienošanās atbilst šajos noteikumos noteiktajām prasībām.

Akceptēts rīkojums "Par zemesgabala Rīgā, Ropažu ielā 122, nodošanu privatizācijai" .

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas un Turcijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma papildprotokolu "Par grozījumiem Latvijas Republikas un Turcijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma C protokolā par preču izcelsmes jēdziena noteikšanu un administratīvās sadarbības metodēm"" .

Akceptēts likumprojekts "Grozījumi Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu likumā" , tā mērķis ir atvieglot ES nosacījumu par brīvu preču kustību (ķīmisko vielu un ķīmisko produktu) ieviešanu, jo, lai varētu īstenot brīvu preču kustību ķīmisko vielu un produktu jomā, šīs vielas vai produkti jāapgādā ar ES prasībām atbilstošu informāciju.

Akceptēts likumprojekts "Par darbinieku informēšanu un konsultēšanos Eiropas Kopienas mēroga uzņēmējsabiedrībās un uzņēmējsabiedrību grupās" , tā mērķis ir nodrošināt darbinieku informēšanu un konsultēšanos Kopienas mēroga uzņēmējsabiedrībās un Kopienas mēroga uzņēmējsabiedrību grupās. Šāda informācijas apmaiņa un konsultēšanās ietver informāciju un konsultēšanos par attiecīgās uzņēmējsabiedrības finansiālo stāvokli, iespējamajām kolektīvajām atlaišanām, investīcijām (investīciju programmām), situāciju nodarbinātības jomā u.c. jautājumiem.

Akceptēts likumprojekts "Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā" , kurā noteikta administratīvā atbildība par atsevišķiem likuma "Par darbinieku informēšanu un konsultēšanos Eiropas Kopienas mēroga uzņēmējsabiedrībās un uzņēmējsabiedrību grupās" noteikumu pārkāpumiem, nodrošinot, ka minētā likuma subjekti iespējami godprātīgi ievēro tā noteikumus, tādā veidā nodrošinot efektīva sociālā dialoga pastāvēšanu Eiropas Kopienas mērogā uzņēmējsabiedrībās un uzņēmējsabiedrību grupās.

Akceptēts rīkojums "Par nekustamā īpašuma Kandavā, Tirgus laukumā 7, saglabāšanu valsts īpašumā" .

Akceptēti "Dārzeņu sēklaudzēšanas un sēklu tirdzniecības noteikumi" , kas nosaka dārzeņu sēklaudzēšanas un sēklu tirdzniecības kārtību šo noteikumu pielikumā minētajām dārzeņu sugām, kas paredzētas lauksaimniecības produkcijas ražošanai.

Akceptēts rīkojums "Par nekustamā īpašuma Ogrē, Turkalnes ielā 5a, saglabāšanu valsts īpašumā" .

Akceptēts rīkojums "Par valsts nekustamās mantas Rīgā, Raudas ielā 3, pārdošanu" .

Akceptēti noteikumi "Grozījums Ministru kabineta 1997.gada 29.jūlija noteikumos Nr.263 "Kārtība, kādā piešķirams īpaši atbalstāmā reģiona statuss"" .

Akceptēts rīkojums "Par nekustamā īpašuma Rīgā, Šampētera ielā 16, saglabāšanu valsts īpašumā" .

Akceptēts rīkojums "Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 9.oktobra rīkojumā Nr.404 "Par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts zāļu aģentūra" padomi un ģenerāldirektoru"" .

Akceptēts likumprojekts "Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā" , kas noteiks atbildību par Apsardzes darbības likumā un likumā "Par šaujamieročiem un speciālajiem līdzekļiem pašaizsardzībai" paredzēto normu neievērošanu attiecībā uz šaujamieroču pārvadāšanas un pārnēsāšanas kārtību, iekšējā drošības dienesta reģistrācijas kārtību un darbības nosacījumiem, kā arī Medību noteikumos paredzētās šaujamieroču lietošanas kārtības neievērošanu.

Akceptēts rīkojums "Par zemesgabala Daugavpils rajonā, Skrudalienas pagastā, RKP "Burtnieki", saglabāšanu valsts īpašumā" .

Pieņemts zināšanai ekonomikas ministra A.Kalvīša iesniegtais "Pārskats par Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas darbību un dzīvojamo māju privatizācijas procesa norisi 2000.gada II ceturksnī" .

Pieņemts zināšanai labklājības ministra A.Požarnova informācija par pensiju un pabalstu izmaksas kārtību .

Akceptēts rīkojums "Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu" . Pieņemts Ministru kabineta Apbalvošanas padomes priekšlikums un piešķirts Ministru kabineta Atzinības raksts Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājai Baibai Rivžai par radošu pedagoģisko darbību akadēmiskajā izglītībā un ilggadēju zinātnisko darbību.

Akceptēti "Noteikumi par svešvalodu lietošanu zīmogu, spiedogu un veidlapu tekstā" , kas nosaka gadījumus, kuros: valsts un pašvaldību iestādes, tiesas un tiesu sistēmai piederīgās iestādes un tie valsts un pašvaldību uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības), kuros lielākā kapitāla daļa pieder valstij vai pašvaldībai, veidojot un lietojot zīmogus, spiedogus un veidlapas, to tekstā līdztekus valsts valodai var lietot arī svešvalodas; privātas iestādes, organizācijas, uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības) un tās pašnodarbinātās personas, kuras saskaņā ar likumu vai citu normatīvo aktu veic noteiktas publiskas funkcijas, veidojot un lietojot zīmogus, spiedogus un veidlapas, to tekstā līdztekus valsts valodai var lietot arī svešvalodas. Ārlietu ministrija un tās pakļautības iestādes, veicot ar ārlietām saistītas funkcijas, zīmogu, spiedogu un veidlapu tekstos līdztekus valsts valodai var lietot svešvalodas. Noteikumi stājas spēkā ar 2000.gada 1.septembri.

Akceptēti noteikumi "Dokumentu tulkojumu apliecināšanas kārtība valsts valodā" , kas nosaka kārtību, kādā var tikt apliecināti Latvijas teritorijā iesniedzamo dokumentu tulkojumi valsts valodā, ja normatīvajos aktos nav noteikts iesniegt notariāli apliecinātus šādu dokumentu tulkojumu vai noteikta cita kārtība. Noteikumi stājas spēkā ar 2000.gada 1.septembri.

Akceptēti noteikumi "Valsts valodas centra Latviešu valodas ekspertu komisijas nolikums" . Noteikts, ka latviešu valodas ekspertu komisija tiek izveidota, lai sekmētu Valsts valodas likumā noteikto mērķu sasniegšanu — latviešu valodas saglabāšanu, aizsardzību un attīstību. Komisija ir specializēta koleģiāla institūcija, kas veic šādus uzdevumus: kodificē latviešu literārās valodas normas; precizē un izstrādā jaunas latviešu literārās valodas normas; piedalās Valsts valodas centra metodisko izdevumu izstrādē. Noteikumi stājas spēkā ar 2000.gada 1.septembri.

Akceptēti noteikumi "Valodu lietošana informācijā" , kuru mērķis ir reglamentēt valodu lietošanu sabiedrības informēšanā. Noteikumi nosaka: gadījumus, kad sabiedrības informēšanai paredzētajā, sabiedrībai pieejamās vietās sniegtajā informācijā līdztekus valsts valodai pieļaujama svešvalodu lietošana; gadījumus, kad Valsts valodas likuma 21.panta pirmajā daļā minētās institūcijas un personas var sniegt informāciju svešvalodā; valodu lietošanas kārtību Valsts valodas likuma 21.panta pirmajā, otrajā, trešajā un ceturtajā daļā paredzētajā informācijā. Noteikumi stājas spēkā 2000.gada 1.septembrī.

Akceptēti noteikumi "Valsts valodas centra nolikums" . Valsts valodas centrs ir Tieslietu ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvalde iestāde, kas, īstenojot valsts politiku, kā arī uzraugot un kontrolējot normatīvo aktu ievērošanu valsts valodas jautājumos, nodrošina latviešu valodas saglabāšanu, aizsardzību un attīstību. Noteikumi stājas spēkā ar 2000.gada 1.septembri.

Akceptēti "Noteikumi par tulkojumu nodrošināšanu pasākumos" , kas nosaka, kādos gadījumos papildus Valsts valodas likuma 11.panta pirmajā daļā noteiktajam Latvijā rīkotajos pasākumos to rīkotāji nodrošina svešvalodu tulkojumu valsts valodā, kā arī gadījumus, kādos Valsts valodas centrs var atbrīvot pasākuma rīkotāju no tulkojuma nodrošināšanas valsts valodā. Noteikumi stājas spēkā ar 2000.gada 1.septembri.

Akceptēti noteikumi "Vietu nosaukumu, iestāžu, sabiedrisko organizāciju, uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) nosaukumu un pasākumu nosaukumu veidošana un lietošana" . Noteikumi nosaka: Latvijas Republikas vietu nosaukumu veidošanas un lietošanas kārtību; Latvijas teritorijā dibināmo iestāžu, sabiedrisko organizāciju un uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) nosaukumu veidošanas un lietošanas kārtību; Valsts valodas likuma 11.panta pirmajā un otrajā daļā noteikto pasākumu nosaukumu veidošanas un lietošanas kārtību. Noteikumi stājas spēkā ar 2000.gada 1.septembri.

Akceptēti noteikumi "Vārdu un uzvārdu rakstība un identifikācija" , kas reglamentē kārtību, kādā personas vārds un uzvārds rakstāms un lietojams latviešu valodā, kā arī rakstāms un identificējams dokumentos. Noteikumu uzdevums ir nodrošināt vārda un uzvārda rakstības atbilstību spēkā esošajām kodificētajām personvārdu rakstības normām un aizsargāt personu pret nepamatotu tās vārda un uzvārda pārveidošanu, kā arī pret iestāžu atteikšanos atzīt tāda personas dokumenta piederību šai personai, kurā tās vārds un uzvārds ierakstīts citādi nekā agrāk vai vēlāk izdotā šās personas dokumentā. Noteikumi stājas spēkā 2000.gada 1.septembrī.

Akceptēti "Noteikumi par valsts nodevu par valsts valodas prasmes atestāciju profesionālo un amata pienākumu veikšanai" , kuri nosaka valsts nodevas apmēru par valsts valodas prasmes atestāciju profesionālo un amata pienākumu veikšanai, tās maksāšanas kārtību un nodevas atlaides mazaizsargātajām un maznodrošinātajām personām. Nodevas apmērs ir 10 lati, un tā ieskaitāma valsts pamatbudžetā. Bezdarbnieki, kas saņem pabalstu, invalīdi (izņemot invalīdus kopš bērnības), Černobiļas atomelektrostacijas avāriju seku likvidēšanas dalībnieki, augstskolu studenti, vispārizglītojošo un arodizglītības skolu audzēkņi, kā arī pensionāri, kuriem pensijas apmērs nepārsniedz 60 latu, uzrādot attiecīgu statusu apliecinošu dokumentu, nodevu maksā 50% apmērā (piecus latus). Pārējās mazaizsargātās un maznodrošinātās personas — daudzbērnu ģimeņu vecāki, personas bērna kopšanas atvaļinājuma laikā, bāreņi līdz 18 gadu vecumam, tie bezdarbnieki, kuri nav minēti šo noteikumu 3.punktā, invalīdi kopš bērnības, obligātā militārā dienesta karavīri, personas pēc demobilizācijas (divu mēnešu laikā), personas pēc soda izciešanas brīvības atņemšanas iestādēs (divu mēnešu laikā) —, uzrādot attiecīgu statusu apliecinošu dokumentu, nodevu maksā 10% apmērā (vienu latu).

Akceptēti "Noteikumi par profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamo valsts valodas zināšanu apjomu un valodas prasmes pārbaudes kārtību" . Šie noteikumi nosaka profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamo valsts valodas zināšanu apjomu un valodu prasmes pārbaudes kārtību Valsts valodas likuma 6.panta pirmajā, otrajā un trešajā daļā minētajām personām. Šie noteikumi neattiecas uz personām, kuras ir: ieguvušas pamata, vidējo vai augstāko izglītību latviešu valodā; saņēmušas Izglītības un zinātnes ministrijas izdotu sertifikātu par centralizēto eksāmenu nokārtošanu; I, II un III grupas redzes un dzirdes invalīdi; I un II grupas invalīdi ar vispārīgo saslimšanu. Noteikumi stājas spēkā ar 2000.gada 1.septembri.

Akceptēts rīkojums "Par R.Strīpnieku" , kas atļauj valsts akciju sabiedrības "Latvijas valsts meži" prezidentam R.Stīpniekam papildus pildīt akciju sabiedrības "Baltic Pulp" valdes locekļa amata pienākumus.

Akceptēts rīkojums "Par M.Bičevski" , saskaņā ar Ministru kabineta 1997.gada 28.oktobra noteikumiem Nr.362 "Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes nolikums" 9.punktu, kā arī ievērojot iekšlietu ministra M.Segliņa ieteikumu iecelt Mārtiņu Bičevski Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšnieka amatā.

Akceptēta Zemkopības ministrijas iesniegtā precizētā Lauksaimniecības subsīdiju valsts programma 2000.gadam .

Izdarīts grozījums Ministru kabineta 2000.gada 23.maija sēdes protokollēmumā "Par valsts autoceļu sabrukuma apturēšanu"

— 2.punktā vārdi "2000.gada 1.augustam" aizstāti ar vārdiem "2000.gada 1.oktobrim".

Pieņemta zināšanai tieslietu ministres I.Labuckas sniegtā informācija par Ministru kabineta noteikumu Valsts valodas likuma izpildei piemērošanu . Labklājības ministrijai un Tieslietu ministrijai uzdots līdz šā gada 1.novembrim sagatavot atkārtotai publicēšanai Profesiju klasifikatoru, norādot tajā atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām attiecīgajam amatam vai profesijai nepieciešamo valsts valodas prasmes līmeni un pakāpi. Tieslietu ministrijai uzdots līdz š.g. 1.novembrim sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā grozījumus Ministru kabineta 1998.gada 15.septembra noteikumos Nr.356 "Noteikumi par valsts pārvaldes kompetences deleģēšanu pilnvarotajām institūcijām", nosakot tajā kompetences deleģētājam uzdevumu sniegt informāciju Valsts valodas centram par savas kompetences deleģēšanu attiecīgajai institūcijai, kā arī sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā grozījumus noteikumos par profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamo valsts valodas zināšanu apjomu un valodas prasmes pārbaudes kārtību, paredzot to papildināšanu ar otru sarakstu, kas noteikumu 5.punktā minētajiem darba devējiem un pašnodarbinātajām personām ir obligāts, ja viņu darbība skar Valsts valodas likuma 6.pantā minētās sabiedrības likumīgās intereses.

Ministru kabinets akceptēja iesniegto Sodu reģistra izveides koncepciju .

Akceptēts iesniegtais precizētais bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts informācijas tīkla aģentūra" darbības un attīstības koncepcijas projekts .

Pieņemta zināšanai īpašu uzdevumu ministra valsts reformu lietās J.Krūmiņa sniegtā informācija par valsts civildienesta likumprojekta izskatīšanas gaitu Saeimā un situāciju valsts civildienesta jomā . Īpašu uzdevumu ministram valsts reformu lietās J.Krūmiņam uzdots, pamatojoties uz Ministru kabineta sēdē izteiktajiem ierosinājumiem, noformēt atbilstīgus priekšlikumus un iesniegt tos attiecīgajā Saeimas komisijā, kā arī izteikt valdības viedokli valsts civildienesta likumprojekta izskatīšanas gaitā Saeimā trešajā lasījumā. Valsts kancelejai uzdots nedēļas laikā sagatavot ziņojumu (ar iespējamo variantu izvērtējumu) par augstāko civildienesta ierēdņu vietu valsts pārvaldes sistēmā, ņemot vērā Lielbritānijas eksperta sera R.Mountfīlda ( R. Mountfield ) ziņojumu, un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Akceptēts Valsts investīciju programmas projekts 2001.gadam saskaņā ar Ministru kabineta apstiprinātajiem "mērķa griestiem", kas investīcijām (42,673 milj. latu) sadalāmas pa ministrijām atbilstoši 1.pielikumam, tai skaitā mērķdotācijas investīcijām pašvaldībām – ne vairāk kā 9,6 milj. latu. Noteikti aizdevumu limiti Valsts investīciju programmas projektu realizētājiem 2001.gadā, nepārsniedzot valsts budžeta projekta "mērķa griestos" apstiprinātos kontrolskaitļus 26,566 milj. latu, tai skaitā Labklājības ministrijas projektiem – 5,491 milj. latu, Satiksmes ministrijas projektam – 7,2 milj. latu, pašvaldību projektiem – 12,979 milj. latu un akciju sabiedrībai "Latvenergo" – 0,896 milj. latu. Noteikts valsts galvojumu limits pašvaldībām 2001.gadam – 7 milj. latu. Aizsardzības ministrijai kopīgi ar Valsts zemes dienestu un Ekonomikas ministriju uzdots pārskatīt jautājumu par projektu, kas saistīti ar kartogrāfiju, finansējuma pārdali Aizsardzības ministrijas budžeta ietvaros. Izpildot Ministru kabineta šā gada 1.augusta sēdes protokollēmuma "Valsts investīciju programmas projekts 2001.-2003.gadam" 9.punktu, ministrijām uzdots nedēļas laikā iesniegt Finansu ministrijā (Valsts kasē) nepieciešamos dokumentus valsts galvojumu saņemšanai savas nozares pašvaldību projektiem, kurus attiecīgās ministrijas ir virzījušas iekļaušanai Valsts investīciju programmas projektā 2001.gadam. Ministrijām un valsts budžeta iestādēm ir uzdots, ja nepieciešams, steidzami precizēt un iesniegt Ekonomikas ministrijā priekšlikumus par Valsts investīciju programmas projektā 2001.gadam paredzēto līdzekļu iekšējo pārdali ministrijas (iestādes) ietvaros. Ekonomikas ministrijai uzdots saskaņot ar Finansu ministriju Valsts investīciju programmas projekta 2001.gadam visus finansēšanas avotus un līdz šā gada 28.augustam nosūtīt visiem ministriem un Valsts kancelejai. Uzdots sagatavot un divu nedēļu laikā iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē jautājumus par atsevišķiem investīciju projektiem: Iekšlietu ministrijai kopīgi ar Ekonomikas ministriju un Finansu ministriju — par projekta IA22 "Robežas tehniskās apsardzības, kontroles un informācijas sistēmas izveide" un IA16 "Valsts austrumu robežas infrastruktūras attīstība" finansēšanu; Ārlietu ministrijai kopīgi ar Ekonomikas ministriju un Finansu ministriju – par vēstniecības ēkas Vašingtonā iegādi; Kultūras ministrijai kopīgi ar Ekonomikas ministriju un Finansu ministriju – par projektu CU01-2 "Latvijas Nacionālās operas rekonstrukcijas pirmās kārtas pabeigšana"; Labklājības ministrijai kopīgi ar Ekonomikas ministriju un Finansu ministriju – par projektu WE09-55 "Veselības aprūpes reforma", par projektu "Staru aparāta iegāde Latvijas onkoloģijas centram"; Finansu ministrijai kopīgi ar Ekonomikas ministriju – par projektu OP03 "Muitas posteņi uz robežām"; Īpašu uzdevumu ministra valsts reformu lietās sekretariātam kopīgi ar Ekonomikas ministriju un Finansu ministriju – par projektu "Valsts administrācijas skolas remonts" un projektu "Civildienesta vienotā uzskaites sistēma". Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariātam kopīgi ar Finansu ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Satiksmes ministriju budžeta projekta sagatavošanas procesā precizēt nepieciešamo finansējuma apjomu ISPA projektiem.

Akceptēts iesniegtais pedagogu (izņemot pirmsskolas izglītības, interešu izglītības un augstākās izglītības pedagogu) darba samaksas paaugstināšanas grafiks . Izglītības un zinātnes ministrijai, Zemkopības ministrijai, Kultūras ministrijai, Iekšlietu ministrijai, Labklājības ministrijai un Tieslietu ministrijai uzdots izglītības sistēmas reformu pasākumu rezultātā ietaupītos finansu līdzekļus novirzīt pedagogu darba samaksas paaugstināšanai ar 2000.gada 1.septembri. Saskaņā ar pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku Finansu ministrijai uzdots iestrādāt budžeta izdevumu bāzē katrā iepriekšējā budžeta gadā piešķirtos līdzekļus pedagogu darba samaksas reformai. Pedagogu darba samaksas paaugstināšanai paredzēt 2000.gada valsts budžetā – 2,94 milj. latu (ar 01.09.2000.), 2001.gada valsts budžetā – 8,13 milj. latu (ar 01.01.2001.) un 3,35 milj. latu (ar 01.09.2001.), 2002.gada valsts budžetā – 10,05 milj. latu (ar 01.01.2002.) un 4,18 milj. latu (ar 01.09.2002.), 2003.gada valsts budžetā – 12,54 milj. latu (ar 01.01.2003.) un 3,73 milj. latu (ar 01.09.2003.) proporcionālā sadalījumā Izglītības un zinātnes ministrijas, Zemkopības ministrijas, Kultūras ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Tieslietu ministrijas un Labklājības ministrijas budžetā, kā arī mērķdotācijām pašvaldībām.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!