• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mazākumtautību izglītības konsultatīvās padomes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2005., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100928

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par radošo centru - Rakstnieku un tulkotāju māju Ventspilī

Vēl šajā numurā

04.02.2005., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mazākumtautību izglītības konsultatīvās padomes sēdi

Vakar, 3.februārī, Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) notika kārtējā Konsultatīvās padomes mazākumtautību izglītības jautājumos sēde.
Sēdes laikā prezentēts informatīvais buklets, kurā skaidroti padomes galvenie uzdevumi, padarītie darbi kopš 2001.gada un nākotnes ieceres.
Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete apstiprināja rīkojumu “Par grozījumiem Konsultatīvās padomes mazākumtautību izglītības jautājumos nolikumā” un “Par Konsultatīvās padomes mazākumtautību izglītības jautājumos sastāvu”, skaidroja izglītības politikas un valodas aspektus Latvijā un Eiropā un atbildēja uz daudzajiem padomes locekļu uzdotajiem jautājumiem.
Diskusijas galvenā tēma bija pamatizglītības satura reformas ieviešana, sākot ar 2005.gada 1.septembri, kā arī bilingvālās izglītības īstenošanas iespējas latviešu skolās, kāda priekšmeta mācību satura daļas apguve kādā no svešvalodām.
Latvijai ir laba pieredze bilingvālās izglītības jautājumos mazākumtautību izglītības programmās, līdz ar to tām skolām, kurās nav mācīts šādā sistēmā, ir iespēja veiksmīgi smelties pieredzē no tām, kurās ir pozitīva bilingvālās izglītības pieredze.
Padome tika iepazīstināta arī ar jauno mācību plānu, par ko joprojām turpinās diskusijas. Nākamajā sēdē, kas notiks vai nu februāra beigās, vai marta sākumā, Izglītības satura un eksaminācijas centrs prezentēs materiālu par satura reformas ieviešanu.
Sēdes gaitā padomes priekšsēdētājas vietnieks Guntis Vasiļevskis tās locekļus iepazīstināja ar Latvijas OECD valstu Starptautiskajā skolēnu novērtēšanas programmā 1998–2004 pētījumu “Mācīšanās nākotnei”.

IZM Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!