• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par radošo centru - Rakstnieku un tulkotāju māju Ventspilī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2005., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100929

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par rokasgrāmatu zemes apsaimniekotājiem

Vēl šajā numurā

04.02.2005., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par radošo centru – Rakstnieku un tulkotāju māju Ventspilī

Pamatojoties uz Eiropas un pasaules pieredzi radošo procesu veicināšanā un starptautiskās literārās aprites nodrošināšanā, Kultūras ministrija sadarbībā ar Ventspils pilsētu un Latvijas Literatūras centru sākusi īstenot vērienīgu projektu – Rakstnieku un tulkotāju māja Ventspilī.
Rakstnieku un tulkotāju māja paredzēta kā daudzfunkcionāls radošais centrs, kas kalpos vietēja un starptautiska mēroga rezidenču, semināru, pieredzes apmaiņas un izglītības programmām.
Kultūras ministre Helēna Demakova norāda: “Šādi centri darbojas daudzās pasaules valstīs, dodot iespēju radoši spraigam literāram darbam. Parasti to darbības nodrošināšanai tiek piesaistīti valsts, pašvaldības un starptautisko fondu līdzekļi. Viens no latviešu literātu iecienītiem starptautiskajiem rakstnieku un tulkotāju centriem, kas lielā mērā kalpo par paraugu Ventspils Rakstnieku un tulkotāju mājai, atrodas Visbijā, Gotlandes salā.”
Projekta iniciatore Latvijā ir rakstniece Nora Ikstena, kura radoši strādājusi vairākos līdzīgos centros pasaulē. Projekta sekmēšanai trešdien, 26.janvārī, Kultūras ministrijā tiks parakstīts trīspusējs (Kultūras ministrija, Ventspils pilsētas dome, Latvijas Literatūras centrs) nodomu protokols.
Jaundibināmās Rakstnieku un tulkotāja mājas rīcībā Ventspils dome nodos nekustamo īpašumu – veco Rātsnama ēku Ventspilī, Annas ielā 13, Kultūras ministrija rūpēsies par valsts budžeta līdzekļu piesaisti, bet Latvijas Literatūras centrs būs atbildīgs par projekta koncepcijas izstrādi.

Kultūras ministra birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!