• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu krīzes situācijā nonākušām bērnu mātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2005., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100932

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Finanšu ministrijai izsniegto atzinības sertifikātu

Vēl šajā numurā

04.02.2005., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu krīzes situācijā nonākušām bērnu mātēm

Trešdien, 2.februārī, īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainars Latkovskis un sekretariāta vadītāja Kristīne Vāgnere tikās ar sabiedriskās organizācijas “Māmiņu ātrās reaģēšanas vienība” pārstāvēm, lai vienotos par sekretariāta un organizācijas sadarbības iespējām.
Tikšanās laikā pārrunātas dažādas problēmas. Viena no problēmām, kas saistīta ar māmiņām, kuras nonākušas krīzes situācijā, ir nepietiekamais krīzes centru skaits Latvijā, kā arī nepietiekama juridiskā un psiholoģiskā palīdzība. “Māmiņu ātrās reaģēšanas vienības” pārstāves pastāstīja, ka ilgākais laiks, ko ļauts pavadīt krīzes centrā, ir divi mēneši. Šādā laika posmā, piemēram, māmiņa, kas cietusi no emocionālas vai fiziskas vardarbības, var nepaspēt oficiāli nokārtot laulības šķiršanu un nostabilizēties dzīvē – atrast jaunu dzīvesvietu, darbu, līdz ar to būtu vēlams uzturēšanās laiku krīzes centrā palielināt vismaz līdz pusgadam.
“Māmiņu ātrās reaģēšanas vienības” valdes priekšsēdētāja Vineta Ločmele uzsvēra, ka viena no galvenajām problēmām, kas kavē vientuļo māmiņu un māmiņu, kas cieš no emocionālās un fiziskās vardarbības, normālu integrāciju sabiedrībā, ir neziņa. Ļoti daudz māmiņu nav informētas par savām un savu bērnu tiesībām, un ne visām ir pieeja šādai informācijai.
Lai risinātu šo problēmu, būtu jārīko informatīva kampaņa māmiņām par viņu tiesībām un iespējām. Tikšanās laikā sabiedrības integrācijas sekretariāts un “Māmiņu ātrās reaģēšanas vienība” vienojās par kopīga semināra rīkošanu jau tuvākajā laikā. Seminārā piedalīties tiks aicinātas gan sabiedriskās organizācijas, gan valsts un pašvaldību institūcijas, kuru kompetence tieši sasaucas ar “Māmiņu ātrās reaģēšanas vienības” darbību. Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta vadītāja Kristīne Vāgnere uzsvēra semināra nozīmīgumu: “Šāds seminārs ļautu precīzāk izpētīt pašreizējo situāciju, problēmas un priekšrocības, kā arī izzināt veidu, kā vislabāk sniegt informāciju Latvijas māmiņām.”
Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās ar “Māmiņu ātrās reaģēšanas vienības” pārstāvēm tikās jau decembrī, lai izteiktu atzinību par iniciatīvas izrādīšanu un nesavtīgas palīdzības sniegšanu grūtībās nonākušām ģimenēm. A.Latkovskis norādīja: “Māmiņas, kas nonākušas grūtībās, – vientuļās māmiņas, māmiņas, kas cietušas no vardarbības ģimenē, ir pelnījušas vislielāko sabiedrības atbalstu, un es centīšos atbalstīt šīs organizācijas darbību, kā vien varēšu. Šis ir pirmais solis ciešākas sadarbības veidošanā, un esmu pārliecināts, ka tas nebūt nav pēdējais.”

Gunta Kāle, sekretariāta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!