• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc jaunās kārtības pase jāsaņem 15 gadu vecumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2005., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100947

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sākotnējā versija par sadursmes iemeslu

Vēl šajā numurā

04.02.2005., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc jaunās kārtības pase jāsaņem 15 gadu vecumā

Vēl joprojām 9568 piecpadsmit gadus sasniegušie jaunieši dzīvo bez pases.

Atgādinām, ka pēc 1.februāra saņemt pasi par vienu latu var tikai tie jaunieši, kuri dokumentus iesniegs 30 dienu laikā pēc 15 gadu sasniegšanas, tātad Ministru kabineta noteikumos par pilsoņu personas apliecībām, nepilsoņu personas apliecībām, pilsoņu pasēm, nepilsoņu pasēm un bezvalstnieku ceļošanas dokumentiem (publicēti “LV” 28.04.2004.) noteiktajā termiņā.
Ja dokumentus iesniegs vēlāk, valsts nodeva būs jau pieci lati. Savukārt, lai pasi izņemtu paātrinātā kārtībā divās vai četrās darbdienās, nāksies maksāt attiecīgi 30 un 15 latus.
Turklāt, ja jaunietis ilgstoši dzīvo bez pases, var tikt piemērots administratīvais sods līdz 25 latiem, atgādina Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP). Tāpēc dokumenti pases saņemšanai jāiesniedz 30 dienu laikā pēc piecpadsmitās dzimšanas dienas.
Komentējot lielo skaitu jauniešu, kuri joprojām dzīvo bez pases, PMLP Pasu nodaļas vadītāja Dzintra Peneze skaidro, ka lielākoties 15 gadus sasniegušie pusaudži ir iesnieguši dokumentus pases saņemšanai. Tā kā izvērsta informatīvā kampaņa, decembrī un janvārī bijusi pastiprināta iedzīvotāju interese par pasēm. Tomēr daļa piecpadsmitgadnieku noteikti vēl nav iesnieguši pat dokumentus, tāpēc PMLP vēlreiz atgādina, ka jauniešiem personas apliecinošais dokuments jāsaņem laikus.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!