• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pilsoniskās sabiedrības attīstību Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2005., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101174

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts valodas komisijas trīs gadu darbības pārskata sēdē Rīgas pilī 2005.gada 8.februārī:

Vēl šajā numurā

09.02.2005., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pilsoniskās sabiedrības attīstību Latvijā

Vakar, 8.februārī, Ministru kabinets apstiprināja “Pilsoniskās sabiedrības stiprināšanas politikas pamatnostādnes 2005.–2014.gadam” un valsts programmu “Pilsoniskās sabiedrības stiprināšana. 2005.–2009.gads”. Abu dokumentu projektus izstrādāja starpinstitucionāla darba grupa Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta vadībā.
“Pilsoniskās sabiedrības stiprināšanas politikas pamatnostādņu” un valsts programmas “Pilsoniskās sabiedrības stiprināšana” mērķis ir veicināt pilsoniskās sabiedrības attīstību valstī, pilnveidojot normatīvo aktu bāzi un sistēmu ilgtspējīgai sadarbībai starp valsts un pašvaldību institūcijām un sabiedrību.
Dokumentu projektu apspriešanas laikā Ministru prezidents Aigars Kalvītis uzsvēra, ka ir ļoti svarīgi izprast un sadarboties ar nevalstiskajām organizācijām, kā arī veicināt pašu iedzīvotāju vēlmi apvienoties un sadarboties savu kopīgo mērķu un uzdevumu veikšanai. Lēmuma pieņemšanas brīdī Ministru kabineta sēdē piedalījās arī nevalstisko organizāciju pārstāvji. Eiropas kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš apsveica Ministru kabinetu ar šo dokumentu akceptēšanu un izteica cerību, ka aktīva diskusija un sadarbība ar nevalstiskajām organizācijām turpināsies.
Lai panāktu tādas pilsoniskās sabiedrības attīstību, kurā iedzīvotājiem nav šķēršļu sadarboties savu un sabiedrības jautājumu risināšanā, programma un pamatnostādnes paredz šādus rīcības virzienus:
• palielināt to cilvēku īpatsvaru Latvijā, kuri, formāli un neformāli sadarbojoties savu un sabiedrības mērķu labā, vairo sociālo kapitālu. Šis rīcības virziens ietver tādas aktivitātes kā pašvaldību un nevalstisko organizāciju sadarbības veicināšana, labdarības veicināšana, skolas vecuma bērnu zināšanu un prasmju paplašināšana u.c.;
• paaugstināt iedzīvotāju, neformālo grupu un sabiedrisko organizāciju līdzdalības efektivitāti politikas procesā pašvaldības, centrālās valsts pārvaldes un Eiropas Savienības līmenī, kas ietver publiskās pārvaldes atbildību par pilsoniskās sabiedrības iesaistīšanu politikas veidošanā, komunikācijas infrastruktūras un iedzīvotājiem pieejamas, saprotamas informācijas nodrošināšanu;
• attīstīt vidi ilgtspējīgai, uz rezultātu orientētai nevalstisko organizāciju darbībai.
Ministru prezidents arī norādīja, ka tiek sagatavots valdības un nevalstisko organizāciju sadarbības memorands, kura parakstīšana plānota tuvākajā laikā.
Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda projekts ir pieejams Ministru kabineta mājas lapā www.mk.gov.lv. Visas ieinteresētās organizācijas divu nedēļu laikā (līdz 22.februārim) tiek lūgtas sniegt savus komentārus par šo projektu un iesūtīt tos uz e-pastu: ilze.greiskalna@mk.gov.lv.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!