• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre, uzdodot veikt dienesta pārbaudi Uzņēmumu reģistrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2005., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101267

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.02.2005., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre, uzdodot veikt dienesta pārbaudi Uzņēmumu reģistrā

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa, izvērtējot vairākus iesniegumus par Uzņēmumu reģistra lēmumiem un faktisko rīcību kompānijas “Ventbunkers” lietā, uzdevusi veikt dienesta pārbaudi par lēmumu pieņemšanas procedūras normu ievērošanu administratīvajā procesā Uzņēmumu reģistrā, teikts ministres 4.februārī nosūtītajā vēstulē iesniegumu iesniedzējiem.
Kā pausts atbildes vēstulē, izvērtējot lietas apstākļus, konstatēts, ka atbilstoši Uzņēmumu reģistra likumam valsts galvenā notāra lēmumu var pārsūdzēt tiesā.
Paredzot šādu normu, likumdevējs uzraudzību pār Uzņēmumu reģistra darbību noteicis neatkarīgajai tiesu varai. Savukārt Tieslietu ministrija kā augstāka iestāde veic uzraudzību pār Uzņēmumu reģistra darbību un pieņemtajiem lēmumiem tiktāl, ciktāl šo uzraudzību neveic tiesa, administratīvā procesa ietvaros izskatot apstrīdēto Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra lēmumu.
Līdz ar to Tieslietu ministrija neizskata apstrīdētos Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra administratīvos aktus (lēmumus), kuru izskatīšana ir tiesas kompetencē, un nepieņem lēmumus pēc būtības administratīvā procesa ietvaros par apstrīdēto Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra lēmumu.
Ministrija norāda, ka akciju sabiedrības “Ventbunkers” akcionāre sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Kement” ir iesniegusi Administratīvajā rajona tiesā pieteikumu par Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra 2004.gada 23.decembra lēmuma Nr.197, ar kuru nolemts atcelt 2004.gada 9.decembra (par izmaiņām sabiedrības amatpersonu sastāvā) un 10.decembra (par izmaiņām sabiedrības juridiskajā adresē) valsts notāra lēmumus akciju sabiedrības “Ventbunkers” reģistrācijas lietā, atcelšanu.
Ņemot vērā šo apstākli, ministrija uzskata, ka šobrīd nevar pārņemt Uzņēmumu reģistra kompetencē esošo jautājumu un pieņemt lēmumu pēc būtības, jo tas būtu pretrunā ar minētā pilnvarojuma jēgu un mērķi.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!