• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre, mainot maksātnespējas procesa administratora izvēles kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2005., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101269

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministre, pārrunājot intelektuālā īpašuma aizsardzības iespējas

Vēl šajā numurā

10.02.2005., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre, mainot maksātnespējas procesa administratora izvēles kārtību

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa ar saviem lēmumiem šonedēļ mainījusi kārtību, kādā valsts aģentūras “Maksātnespējas administrācija” direktoru kolēģija izvēlas piemērotāko kandidātu maksātnespējas procesa administratora amatam un iesaka tiesai.
Ministre uzskata, ka jaunā kārtība ir daudz objektīvāka un caurskatāmāka salīdzinājumā ar līdzšinējo. Tā būs spēkā līdz brīdim, kad maksātnespējas likumā “Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju” tiks ieviests nejaušības princips maksātnespējas procesa administratora izvēlē.
“Mans mērķis ir panākt nejaušības principa ieviešanu administratoru izvēlē, kas mazinātu korupcijas iespējas maksātnespējas procesā. To apliecina arī pagājušās nedēļas notikumi, kad par naudas izspiešanu aizturēja trīs administratorus. Tomēr grozījumu izdarīšanai maksātnespējas likumā vajadzīgs laiks, bet pašreizējā kārtība bija jāmaina, jo tā sevi neattaisno un rada aizdomas par subjektīviem lēmumiem,” pauž ministre.
Ministre mainījusi valsts aģentūras “Maksātnespējas administrācija” direktoru kolēģijas sastāvu, kas lemj par piemērotāko kandidātu ieteikšanu tiesai maksātnespējas procesa administratoru amatos maksātnespējas lietās.
Līdz šim direktoru kolēģijā strādāja tikai Maksātnespējas administrācijas amatpersonas – direktors un divi valsts aģentūras darbinieki.
Atbilstoši ministres izdotajam Maksātnespējas administrācijas direktoru kolēģijas reglamentam turpmāk par to lems direktoru kolēģija lielajā sastāvā, kurā darbosies Maksātnespējas administrācijas direktors, viņa vietnieks, divi Tieslietu ministrijas pārstāvji un Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas pārstāvis. Direktoru kolēģijas lielais sastāvs arī izskatīs Maksātnespējas administrācijas darbības stratēģijas jautājumus.
Reglamentā noteikts arī direktoru kolēģijas mazais sastāvs, kurā darbojas Maksātnespējas administrācijas amatpersonas. Direktoru kolēģijas mazais sastāvs izskatīs sūdzības par administratoru rīcību un lēmumiem, administratoru sertifikācijas jautājumus, maksātnespējas procesa administrēšanas izdevumu segšanas jautājumus, maksātnespējīgo darba devēju darbinieku prasījumus un citus jautājumus, kurus ierosina valsts aģentūras direktors.
Tieslietu ministre arī izdevusi instrukciju, kas nosaka kārtību, kādā Maksātnespējas administrācija iesaka tiesai maksātnespējas procesa administratora kandidātu. Tajā uzskaitīti kritēriji, pēc kuriem izvēlas konkrētajai maksātnespējas lietai piemērotākos amata kandidātus, kā arī noteikts, ka Maksātnespējas administrācijas direktoru kolēģija lēmumus par administratoriem, kurus ieteikt tiesai, pieņem, aizklāti balsojot.
Direktoru kolēģijai lēmumi par piemērotāko kandidātu ieteikšanu tiesai jāpieņem vienbalsīgi. Ja neviens pretendents negūst vienbalsīgu atbalstu, tad piemērotāko kandidātu izvēlēsies izlozes kārtībā.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!