• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra piedalīšanos NATO ārlietu ministru darba pusdienās Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2005., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101271

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Beļģijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vizīti

Vēl šajā numurā

10.02.2005., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra piedalīšanos NATO ārlietu ministru darba pusdienās Briselē

Vakar, 9.februārī, notika NATO ārlietu ministru darba pusdienas, kurās pirmo reizi piedalījās ASV jaunā valsts sekretāre Kondolīza Raisa. Sarunu gaitā tika akcentēta transatlantisko attiecību stiprināšana. ASV valsts sekretāre uzsvēra, ka NATO ir svarīga ASV politikas sastāvdaļa un visām sabiedrotajām kopīgi ir jāpievēršas mūsdienu draudiem. Šo sanāksmi var uzskatīt par vienu no trijiem NATO transatlantisko attiecību stiprināšanas pasākumiem valsts augstāko amatpersonu līmenī, jo tuvākajā laikā tai sekos NATO aizsardzības ministru un NATO valstu un vadītāju sanāksmes.
Pusdienu laikā ministri diskutēja par politisko procesu Irākā pēc nesenajām vēlēšanām un par NATO apmācības misiju šinī valstī. Ministri bija vienisprātis, ka līdz 22. februāra valstu vadītāju sanāksmei katra valsts paziņos par savu ieguldījumu – vai nu tā ir apmācība Irākā, vai ārpus tās, finansiālā palīdzība vai arī ekipējuma dāvināšana.
Uzrunājot savus kolēģus, Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks atzīmēja, ka Latvijas palīdzība Irākā ir saistīta gan ar civilo, t.i., Irākas pašvaldību pārstāvju, gan arī potenciāli militāro apmācību. Tiek izskatītas iespējas apmācīt atmīnētājus ārpus Irākas vai arī jaunos Irākas virsniekus Baltijas Aizsardzības koledžā.
Pārrunājot pēdējā laika demokrātiskos pavērsienus Afganistānā, Ukrainā un Irākā, ministrs uzsvēra, ka mums, atceroties savu pieredzi demokrātijas veicināšanā, ir jāatbalsta valstis izmantot šīs iespējas. A.Pabriks kolēģus informēja, ka Latvija labprāt kopā ar Lietuvu NATO operācijā uzņemtos dalību vienā no provinču atjaunošanas vienībām Afganistānas rietumos, ja tiek atrisināti nepieciešamie apgādes jautājumi. Šajā kontekstā izskata iespēju nosūtīt civilos speciālistus, piemēram, policistus, apsardzes darbiniekus un kinologus.
Diskusijas laikā pārspriesta arī sadarbība ar Vidusjūras un Tuvo Austrumu valstīm un tas, kāda loma NATO varētu būt šajā reģionā, kā arī partnerība ar Krieviju un Ukrainu.

Ārlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!