• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Bestsellers pasaulē - sensācija Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2005., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101412

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Airbus" - jauna kvalitāte debesīs

Vēl šajā numurā

11.02.2005., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Bestsellers pasaulē - sensācija Latvijā

Nākamajā nedēļā, 15.februārī, gaidāmi atvēršanas svētki neparastai grāmatai. Tas ir amerikāņu rakstnieka un žurnālista Pulicera prēmijas laureāta Viljama Sefaira romāns “Snaudošais spiegs”. No angļu valodas tulkojusi Tamāra Liseka. Māksliniece – Vita Grasa.

SPIEGS.PNG (126898 bytes)
Viljams Sefairs. “Snaudošais spiegs”

Viljams Sefairs ir viens no slavenākajiem un ietekmīgākajiem Amerikas Savienoto Valstu žurnālistiem. Viņš ir laikraksta “New York Times” iknedēļas politiskais komentētājs un vairāku grāmatu autors. V.Sefaira viedoklis, trāpīgie un asprātīgie komentāri ir ietekmējuši pat ASV prezidentus, politiķus un politiskos analītiķus.
V.Sefairs savos komentāros bieži pieminējis Latviju, īpaši pēc 1989.gada, kad pirmo reizi bija Rīgā un iepazinās ar Tautas frontes līderiem. Atmodas laika notikumu iespaidā viņš 1995.gadā laida klajā romānu – trilleri “Snaudošais spiegs”.
“Snaudošais spiegs” ir izdomāts stāsts par pārmaiņu laiku pēc PSRS sabrukuma. Žurnālisti, sacenšoties ar Amerikas Savienoto Valstu un Krievijas izlūkdienestiem, mēģina atrast Snaudošo spiegu – kādu bijušo PSRS aģentu, kurš pirms 20 gadiem aizsūtīts uz Rietumiem. Viņam bija jākļūst par ietekmīgu finansistu, kuru vēlāk kā aģentu izmantotu slepenu mērķu īstenošanai. Līdz ar PSRS sabrukumu Snaudošā spiega saikne ar VDK pārtrūkst. Bet pienāk brīdis, kad par viņu atceras…
Amerikāņi un krievi, mafija un žurnālisti metas intrigām un pārsteidzošiem atklājumiem pilnā meklējumu labirintā. Galvenā persona ir bagātais, ietekmīgais un pēkšņi neatkarību ieguvušais aģents.
Romāna darbība risinās vairākās valstīs: Lielbritānijā, Somijā, Francijā, taču lielākoties Amerikas Savienotajās Valstīs, Krievijā un Latvijā, kur uzņēmīga un pašaizliedzīga latviešu žurnāliste tiek iesaistīta sarežģītajā un slepenajā misijā.
“Snaudošais spiegs” ir pirmais un līdz šim vienīgais slavena ārzemju autora darbs, kura sižetā tik vērienīgi mijas darbības vietas Rietumos, Krievijā un Latvijā, bet galvenās varones prototips noskatīts Rīgā.

Ojārs Kalniņš,

Latvijas institūta direktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!