• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Serbijas un Melnkalnes delegācijas vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2005., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101430

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunu posmu Eiropas Klimata pārmaiņu programmā

Vēl šajā numurā

11.02.2005., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Serbijas un Melnkalnes delegācijas vizīti Latvijā

Saeimā

Trešdien, 9.februārī, Saeimas Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas deputāti tikās ar Serbijas un Melnkalnes ārlietu ministra vietnieku Predragu Boskoviču.
Tikšanās gaitā pārrunāti divpusējo attiecību jautājumi, kā arī sadarbības paplašināšanas iespējas.
Komisijas locekle Vaira Paegle pastāstīja par Latvijas pieredzi, iekļaujoties Eiropas Savienībā (ES) un NATO, kā arī apliecināja, ka Latvija ir gatava nodot savu pieredzi un atbalstīt Serbiju un Melnkalni tās ceļā uz integrāciju ES un Ziemeļatlantijas aliansē. Serbijas un Melnkalnes ārlietu ministra vietnieks uzsvēra, ka viens no viņa valsts galvenajiem stratēģiskajiem mērķiem ir nostiprināt integrācijas procesus ES, tāpēc Latvijas atbalsts viņa valstij ir ļoti svarīgs. Viņš pastāstīja arī par politisko situāciju Kosovā un Serbijā un Melnkalnē un akcentēja, ka Kosovas jautājuma noregulēšana uzskatāma par stāvokļa normalizēšanu un stabilizēšanu Rietumbalkānos, kas nodrošinās viņa valsts virzību uz ES. P.Boskovičs uzskata, ka Serbijas un Melnkalnes valdībai 2005.gadā būtu jādara viss iespējamais, lai tuvinātos iestājai ES, un īpaši svarīgi ir noregulēt mieru Kosovā.
Sarunas nobeigumā abas puses bija vienisprātis, ka veiksmīgas un abpusēji izdevīgas sadarbības turpināšanai nepieciešama ciešāku kontaktu aktivizēšana. Pārrunātas arī iespējas veicināt sadarbību ekonomikā un izglītībā. Deputāti pauda vēlmi izveidot parlamentu sadarbības grupas abās valstīs, kas padziļinātu kontaktus starp abu valstu parlamentāriešiem.

Aizsardzības ministrijā

Ceturtdien, 10.februārī, Serbijas un Melnkalnes delegācijas vizītes laikā Latvijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs tikās ar Serbijas un Melnkalnes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Dejanu Vasiļjeviču un ārlietu ministra vietnieku Predragu Boskoviču.
P.Boskovičs uzsvēra, ka ir ieinteresēts uzzināt par mūsu valsts pieredzi, uzsākot ceļu uz ES un NATO, ar to saistītajām problēmām un izaicinājumiem, kā arī iepazīt Latvijas valsti un institūcijas iespējamai turpmākai sadarbībai. Serbijas un Melnkalnes bruņotajos spēkos ir jāatrisina jautājumi par personāla skaita samazināšanu un profesionālu vadības līmeņa amatpersonu nodrošināšanu. Ārlietu ministra vietnieks arī uzsvēra, ka reģiona drošība un ekonomiskā attīstība ir cieši saistīta ar starptautiskās sabiedrības atbalstu valsts izaugsmei.
E.Rinkēvičs dalījās iespaidos par Balkānu reģionu, kurus ieguvis pavisam nesenā vizītē Horvātijā un sarunās ar Albānijas aizsardzības ministru un delegāciju, kura Latvijā viesojās šogad janvārī. Latvijas Aizsardzības ministrija piedāvāja informācijas apmaiņu un sadarbību programmas “Partnerattiecības mieram” ietvaros, militārā nodrošinājuma un personāla apmācības jomā, krīzes vadības un starptautisko operāciju, kā arī drošības koncepciju un citu aizsardzībai būtisku dokumentu izstrādē.

Saeimas preses dienests Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!