• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizsardzības ministra piedalīšanos NATO valstu aizsardzības ministru neformālajā sanāksmē Nicā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2005., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101432

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par etnisko integrāciju Latvijā un Ungārijā

Vēl šajā numurā

11.02.2005., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizsardzības ministra piedalīšanos NATO valstu aizsardzības ministru neformālajā sanāksmē Nicā

9. un 10.februārī Nicā, Francijā, notika NATO valstu aizsardzības ministru neformālā sanāksme, kurā piedalījās Latvijas aizsardzības ministrs Einars Repše, Nacionālo bruņoto spēku komandieris viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots un delegācijas pārstāvji.
Ceturtdien NATO valstu aizsardzības ministru neformālās sanāksmes galvenie jautājumi bija starptautiskās operācijas Irākā un Afganistānā. Aizsardzības ministrs Einars Repše sarunās informēja, ka Latvija ir gatava piedāvāt Irākai karavīru apmācību Nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas skolā Ādažos, kā arī Latvija ir izteikusi piedāvājumu dāvināt Irākas bruņotajiem spēkiem strēlnieku ieročus. Ministrs norādīja arī uz to, ka Baltijas valstis apsver iespēju piedāvāt Irākas un Afganistānas virsniekiem apmācību Baltijas Aizsardzības koledžā.
Attiecībā uz Afganistānas operāciju ministrs uzsvēra, ka NATO ir jāpaplašina apgabals, kādā norisinās Afganistānas atjaunošanas darbi. Pašlaik NATO spēki ir iesaistīti atjaunošanas darbos, kas koncentrējas galvenokārt ap Kabulu. E.Repše norādīja, ka ir nepieciešams paplašināt minēto teritoriju, piedaloties provinču atjaunošanā. Sarunā ministrs aicināja visas valstis nopietni izvērtēt savu dalību Afganistānas atjaunošanā.
E.Repše kopā ar Igaunijas un Lietuvas aizsardzības ministriem tikās ar ASV aizsardzības ministru Donaldu Ramsfeldu un piedalījās NATO un Krievijas padomes sēdē,kā arī tikās ar Beļģijas aizsardzības ministru. E.Repše Beļģijas aizsardzības ministram Andrē Flao pasniedza apbalvojumu – piemiņas medaļu “Sekmējot Latvijas dalību NATO”, izsakot pateicību par Beļģijas Gaisa spēku patrulēšanu Baltijas gaisa telpā un līdzšinējo sadarbību. Savukārt Beļģijas Karalistes aizsardzības ministrs uzaicināja E.Repši vizītē uz Beļģiju, lai apspriestu turpmāko abu valstu sadarbību aizsardzības jomā.
Šodien, 11.februārī, ministrs dodas uz Minheni, kur līdz 13.februārim piedalīsies Minhenes Drošības konferencē.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!