• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre, atbalstot jaunās cietuma slimnīcas celtniecību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2005., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101439

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministre, iepazīstoties ar nepilngadīgo personu izglītības sistēmu cietumos

Vēl šajā numurā

11.02.2005., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre, atbalstot jaunās cietuma slimnīcas celtniecību

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa ceturtdien, 10.februārī, apmeklēja Rīgas Centrālcietuma slimnīcu. Viņa atzina, ka cietuma slimnīcā veicami būtiski uzlabojumi, tādēļ ļoti svarīgi panākt, lai jau šogad sāktu strādāt jaunā slimnīca Olaines atklātā cietuma teritorijā.
Jauno slimnīcu plānots uzbūvēt šogad par mērķdotācijā piešķirtajiem 1,5 miljoniem latu. Tomēr projektam nav piešķirti līdzekļi medicīniskajam aprīkojumam. Nepieciešamā finansējuma apjoms ir aptuveni 900 tūkstoši latu, vēl vajadzēs finansējumu medicīniskā personāla un apsardzes algošanai.
Tieslietu ministre uzsver, ka iestāsies par papildu finansējuma piešķiršanu jaunās cietuma slimnīcas projektam, jo jaunā slimnīca pilnvērtīgi darbu varēs sākt tikai tad, ja tajā būs uzstādīts medicīniskais aprīkojums un noalgots medicīniskais un apsardzes personāls.
Jaunajā slimnīcā plānota vieta 400 pacientiem, četras stacionārās nodaļas un tuberkulozes slimnīca. Centrālcietuma slimnīcā ir vietas 120 pacientiem.
Slimnīcas vietā Centrālcietumā iecerēts izveidot papildu kameras ieslodzītajiem.
Tas ļaus izvietot ieslodzītos atbilstoši starptautisko tiesību aktu prasībām un novērst iespējamos starptautisko cilvēktiesību aizsardzības organizāciju pārmetumus par cietuma pārapdzīvotību.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!