• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre, iepazīstoties ar nepilngadīgo personu izglītības sistēmu cietumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2005., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101440

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

11.02.2005., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre, iepazīstoties ar nepilngadīgo personu izglītības sistēmu cietumos

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa ceturtdien, 10.februārī, apmeklēja Matīsa cietumu Rīgā un iepazinās ar izglītības iegūšanas iespējām nepilngadīgiem jauniešiem, kuriem krimināllietu ietvaros kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.
2005.gada 1.janvārī ieslodzījuma vietās apcietinājumā atradās pavisam 142 jaunieši, no tiem 81 Matīsa cietumā.
Vizītes laikā ministre pārliecinājās, ka apcietinātajiem cietumā piedāvā interešu izglītību, bet to vienlaikus iespējams īstenot ierobežotam apcietināto skaitam – laikā, kad daži nepilngadīgie laiku pavada nodarbībās, lielākais vairums apcietināto sēž cietuma kamerās. Tas izskaidrojams ar to, ka Ieslodzījuma vietu pārvalde šim mērķim finansējumu nesaņem no valsts, bet to finansē sadarbībā ar ārvalstu organizācijām un Rīgas domi.
Kā uzskata tieslietu ministre, ir jāpanāk, lai valsts piešķirtu finansējumu interešu izglītības attīstīšanai nepilngadīgām personām, kurām krimināllietās kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. Līdz ar to būtu iespējams attīstīt interešu un vispārējo izglītību, iesaistot tajā visus apcietinājumā esošos jauniešus. Tas ļautu jauniešiem saglabāt un attīstīt pirms apcietinājuma iegūtās zināšanas.
Nākamnedēļ, 16.februārī, tieslietu ministre plāno apmeklēt Cēsu audzināšanas iestādi nepilngadīgajiem, kur paredzējusi iepazīties ar situāciju audzināšanas iestādē un tās skolā, kurā mācās notiesātie nepilngadīgie jaunieši.
Ministre vēlas panākt ieslodzīto nepilngadīgo izglītības finansēšanas jautājuma sakārtošanu. Jauniešu izglītībai paredzētais finansējums līdz cietumam nenonāk, bet paliek tajās pašvaldībās, no kurām viņi nonāk cietumā.
16.februārī tieslietu ministre plāno apmeklēt arī Valmieras cietumu, lai iepazītos ar situāciju pieaugušo izglītībā šajā cietumā.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!