• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bezmaksas pienu mazāko klašu skolēniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2005., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101445

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ekonomikas ministrijas Zinātnieku padomes sēdi

Vēl šajā numurā

11.02.2005., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bezmaksas pienu mazāko klašu skolēniem

Zemkopības ministrija (ZM) 2005. gada subsīdiju projekta programmā “Eiropas Savienības nosacījumu ieviešana” ir paredzējusi, ka 1.–4.klašu skolēni mācību iestādēs šogad 2% un 2,5% izlejamo pienu varēs dzert par brīvu. Šā pasākuma īstenošanai ZM iedalījusi 400 tūkstošus latu.
Bez tam Zemkopības ministrija ir izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos “Kārtība, kādā tiek piešķirts, administrēts un uzraudzīts Eiropas Savienības atbalsts piena produktu piegādei izglītojamiem vispārējās izglītības iestādēs”. Grozījumu projektā noteiktas maksimālās cenas, par kādām piena produktus var realizēt 200 un 250 mililitru porcijās atkarībā no iepakojuma lieluma. Bez tam dokumenta projektā tiek precizēta Eiropas Savienības (ES) atbalsta administrēšanas kārtība.
Iespēja mācību iestādēs piegādāt pienu vai piena produktus skolēniem, par to saņemot finansējumu no ES, ir noteikta Eiropas Komisijas regulā, kā arī ZM izstrādātajos MK noteikumos “Kārtība, kādā tiek piešķirts, administrēts un uzraudzīts Eiropas Savienības atbalsts piena produktu piegādei izglītojamiem vispārējās izglītības iestādēs”. Atbalsts tiek piešķirts pirmsskolas izglītības iestādēm jeb bērnudārziem, pamatizglītības un vidējās izglītības iestādēm laikā no 1.septembra līdz nākamā gada 31.augustam par 250 mililitriem piena vai piena produktu vienam skolēnam dienā.
Skolēni pienu bez maksas varēs saņemt jau tuvākajā laikā – tiklīdz stāsies spēkā MK noteikumi par valsts atbalstu lauksaimniecībai 2005.gadā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!