• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Finanšu ministrijas Sabiedriskā labuma komisijas sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2005., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101446

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izmaiņām koksnes iepakojamā materiāla importa prasībās

Vēl šajā numurā

11.02.2005., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Finanšu ministrijas Sabiedriskā labuma komisijas sēdi

Ceturtdien, 10.februārī, Finanšu ministrijā notika Sabiedriskā labuma komisijas pirmā sēde, kurā komisija ievēlēja komisijas priekšsēdētāja vietnieku, kā arī vienojās par komisijas darba organizatoriskiem jautājumiem.
Komisiju saskaņā ar tās nolikumu, kas apstiprināts Ministru kabinetā, vada Finanšu ministrijas pārstāvis, valsts sekretāres vietnieks Ilgonis Gaugers. Komisija balsojot par tās priekšsēdētāja vietnieci ievēlēja Zintu Miezaini, Sorosa fonda – Latvija projekta vadītāju.
Sabiedriskā labuma komisija vienojās, ka tās sēdes notiks Finanšu ministrijā ceturtdienās plkst.14.30. Komisijas nolikumā paredzēts, ka sēdes ir atklātas, tajās var piedalīties pa vienam pārstāvim no katras biedrības, nodibinājuma un reliģiskās organizācijas, ja to lietas tiek izskatītas attiecīgajā sēdē. Citas personas var piedalīties sēdē, ja tās vismaz trīs darbdienas pirms sēdes ir pieteikušās Finanšu ministrijā. Nākamā komisijas sēde notiks 17.februārī.
Katras sēdes darba kārtība, tās rezultāti un sabiedriskā labuma statusu saņēmušo organizāciju saraksts tiks ievietoti Finanšu ministrijas mājas lapā. Turpat pieejama papildu informācija par sabiedriskā labuma statusu un Sabiedriskā labuma komisijas darbu.
Finanšu ministrija Sabiedriskā labuma komisijai sniedza informāciju par agrāko sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām. 2004.gadā Finanšu ministrija izsniegusi atļaujas saņemt ziedojumus, ziedotājiem piemērojot uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi, 80 reliģiskajām organizācijām un 734 sabiedriskajām organizācijām. 2003.gadā saņemto ziedojumu summa bija 9,9 miljoni latu, par ko ziedotāji kopumā saņēmuši uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi par 7,7 miljoniem latu.
Kā zināms, ar 2005.gadu ir būtiski mainījusies kārtība, kādā nevalstiskās organizācijas var piesaistīt ziedotājus, kuri var izmantot likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” noteiktās nodokļu atlaides. Saskaņā ar šo likumu rezidentiem un pastāvīgajām pārstāvniecībām nodokli samazina par 85% no summām, kuras ziedotas budžeta iestādēm, kā arī Latvijā reģistrētām biedrībām, nodibinājumiem un reliģiskajām organizācijām vai to iestādēm, kurām piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss saskaņā ar Sabiedriskā labuma organizāciju likumu.
Sabiedriskā labuma organizāciju likums noteic, ka Finanšu ministrija piešķirs biedrībām un nodibinājumiem un reliģiskajām organizācijām vai to iestādēm sabiedriskā labuma statusu, pamatojoties uz Sabiedriskā labuma komisijas atzinumu.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!