• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ekonomikas ministrijas Zinātnieku padomes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2005., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101447

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Finanšu ministrijas Sabiedriskā labuma komisijas sēdi

Vēl šajā numurā

11.02.2005., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ekonomikas ministrijas Zinātnieku padomes sēdi

Ceturtdien, 10.februārī, notika otrā Ekonomikas ministrijas Zinātnieku padomes sēde.
Ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš, atklājot šā gada pirmo sēdi, atzinīgi novērtēja padomes nozīmi Latvijas tautsaimniecības attīstības veicināšanā. Ministrs uzsvēra nepieciešamību ieguldīt finanses izglītībā un zinātnē, jo “Latvijas labākā izejviela ir cilvēki, kuri veido valsts nākotni”. Svarīgi ir arī veicināt dialogu starp Ekonomikas ministriju un Izglītības un zinātnes ministriju, kas ļautu apzināt perspektīvos izglītības virzienus un veicinātu izglītības atbilstību darba tirgus prasībām.
Zinātnieku padome izveidota kā koordinējoša un konsultatīva institūcija ar mērķi sagatavot priekšlikumus, pieņemt rekomendējošus lēmumus un īstenot dialogu starp ekonomikas zinātniekiem un Ekonomikas ministrijas vadību par svarīgiem un nozīmīgiem Latvijas ekonomikas jautājumiem (tautsaimniecības attīstības stratēģiju, valdības ekonomiskās politikas pamatnostādnēm, uzņēmējdarbības veicināšanas formām un metodēm). Padomes sastāvā tiek aicināti piedalīties Latvijas augstskolu, zinātnisko institūciju un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kuri ir atzīti speciālisti, zinātnieki vai eksperti ekonomikas jautājumos. Zinātnieku padomes galvenie uzdevumi saistīti ar Ekonomikas ministrijā izstrādāto normatīvo aktu izvērtēšanu, Latvijas ekonomiskās politikas pamatvirzienu noteikšanu un priekšlikumu izstrādi. Ekonomikas ministrijas Zinātnieku padomes galvenais uzdevums ir veicināt tirgus tautsaimniecības vides veidošanu Latvijas straujai un ilgtspējīgai attīstībai.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!