• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrs: - tiekoties ar Vācijas bīskapu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.08.2000., Nr. 302 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10146

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par policijas darbiem narkomānijas apkarošanā

Vēl šajā numurā

29.08.2000., Nr. 302

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrs:

— tiekoties ar Vācijas bīskapu

Piektdien, 25.augustā, labklājības ministrs Andrejs Požarnovs un ministrijas speciālisti tikās ar Vācijas bīskapu Karlu Ludvigu Kolvāgi un viņu pavadošajām personām no Vācijas un Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas Diakonijas centra. Abas puses runāja par sabiedrisko organizāciju lomu sociālajā palīdzībā.

Labklājības ministrs uzsvēra, ka ļoti nozīmīgu darbu spēj veikt sabiedriskās organizācijas, jo tām ir vistuvākā saskare un ciešākie kontakti ar cilvēkiem, tās pārzina viņu problēmas un vajadzības. Labklājības ministrija savu iespēju robežās sadarbojas un atbalsta sabiedrisko organizāciju darbību.

Labklājības ministrijas pārstāvji viesiem skaidroja arī Latvijas sociālās palīdzības sistēmas darbību un funkciju sadali starp valsti un pašvaldībām.

Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas Diakonijas centra pārstāvji tikšanās laikā stāstīja par jaunu projektu – dienas centra izveidi vardarbībā cietušām personām. Savukārt Labklājības ministrijas pārstāvji informēja par to, kā sabiedriskajām organizācijām iespējams saņemt valsts finansējumu saviem projektiem, proti, ar saviem izstrādātajiem projektiem piedaloties izsludinātajos konkursos. Vācijas pārstāvji izrādīja interesi par to, kādā veidā projekti tiek vērtēti, un labklājības ministrs paskaidroja, ka ir noteikti standarti, pēc kuriem nosaka pakalpojumu kvalitātes atbilstību prasībām.

Vācijas un Latvijas pārstāvji pārrunāja arī konkrētu projektu īstenošanas pieredzi, piemēram, zupas virtuves Rīgā darbojas līdzīgi kā zupas virtuve Lībekā. Abas puses atzina, ka līdzšinējie kontakti starp Latviju un Vāciju sociālajā jomā ir bijuši ļoti veiksmīgi, un vienojās par turpmāku sadarbību.

Labklājības ministrijas sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!