• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iespēju internetā publiskot administratīvo tiesu lēmumus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2005., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101578

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izmaiņām skujkoku koksnes importa prasībās

Vēl šajā numurā

15.02.2005., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iespēju internetā publiskot administratīvo tiesu lēmumus

Februāra sākumā Rīgā dažādu nozaru pārstāvju diskusijā apspriesta iespēja publiskot visus administratīvo tiesu lēmumus internetā.
Diskusijā administratīvo tiesu instanču, Tieslietu ministrijas, kā arī preses, advokātu pārstāvji, informātikas un datu aizsardzības nozaru eksperti apsprieda iespējas organizēt spriedumu publiskošanu, kā arī juridiskos, tehnoloģiskos un datu aizsardzības aspektus šā nodoma īstenošanā. Diskusijas dalībnieki bija vienisprātis, ka spriedumu nodošana atklātībai ir nepieciešama un, visticamāk, tā jāveic ar tiesu portāla (www.tiesas.lv) starpniecību.
Spriedumu publiskošana atvieglotu informācijas apriti tiesu sistēmā un arī tiesas procesa dalībnieku starpā, kā arī dotu ieguldījumu vispārējā informācijas atklātībā, tomēr, kā uzsvēra diskusijas dalībnieki, ir jārod risinājums, kā nepārkāpt normatīvus, kas attiecas uz personas datu aizsardzību, un līdz ar to nesarežģīt jau tā noslogoto administratīvo tiesu darbu.
Spriedumu publiskošanai šobrīd nepieciešams konceptuāls Tieslietu ministrijas lēmums, kas uzdotu šo jautājumu tehnoloģiski risināt tiesu portāla uzturētājiem, un, iespējams, arī grozījumi Administratīvā procesa likumā. Tieslietu ministrija ir apņēmusies šo jautājumu risināt jau tuvākajā laikā.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!