• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas līdzdalību pasaules valodu izstādē Francijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2005., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101583

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Vācijas aizsardzības ministru tikšanos

Vēl šajā numurā

15.02.2005., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas līdzdalību pasaules valodu izstādē Francijā

No 9. līdz 13.februārim Parīzē, izstāžu centrā Porte de Versailles, notikušajā valodu izstādē “Expolangues” plaši bija pārstāvēta latviešu valoda. Valsts prezidentes dibinātā Valsts valodas komisija kopā ar Latviešu literatūras centru un Latvijas vēstniecību Francijā bija sagatavojusi latviešu valodai un literatūrai veltītu stendu.
Latvijai un Lietuvai bija kopīgs stends, kas, iekārtots izstādes centrālajā daļā, pastāvīgi saistīja gan valodas speciālistu, gan arī vienkāršo apmeklētāju interesi.
“Expolangues” galvenokārt nodarbojas ar valodu atpazīstamības veicināšanu, valodas kursu, mācību līdzekļu, vārdnīcu, elektronisko rīku reklāmu.
Profesionāļu interesi par latviešu valodu galvenokārt saistīja valodas situācija un iespēja iegūt un izplatīt divvalodu vārdnīcas. Izstādē bija pieejams arī nule Valsts valodas komisijas izdotais Ilmāra Meža izdevums par latviešu valodu statistikas spogulī angļu valodā, kas uzskatāmi skaidro valodas stāvokli Latvijā, latviešu un minoritāšu valodu attiecības. Interesi saistīja arī franču valodā sagatavotie materiāli par Latviju. Izstādes apmeklētājus interesēja atšķirības starp baltu valodām un citi konkrēti jautājumi.
Izstādes laikā notika arī latviešu valodas paraugstunda, kuru vadīja latviešu valodas pasniedzēja Dita Grinberga un Austrumu valodu un civilizāciju institūta, Latviešu valodas komisijas pārstāvji un Latvijas vēstniecības darbiniece. Sanākušie viesi varēja dzirdēt tās skanējumu un gūt elementāras zināšanas par valodas uzbūvi.
Valodu izstāde notiek jau 23.gadu. Pārsvarā izstādē piedalās izdevniecības, kultūras institūti, valodu mācību centri un tulkošanas centri. Latvijas pārstāvji izstādē “Expolangues” piedalījās otro reizi.

Valsts prezidenta preses dienests, Ārlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!