• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Vācijas aizsardzības ministru tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2005., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101585

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

EK un dalībvalstis pastiprina cīņu pret viltošanu un pirātismu

Vēl šajā numurā

15.02.2005., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Vācijas aizsardzības ministru tikšanos

Aizvadītajā nedēļā aizsardzības ministrs Einars Repše Minhenes drošības konferences laikā tikās ar Vācijas aizsardzības ministru Pēteru Štrutku. Ministri pārrunāja vairākus būtiskus jautājumus. Pirmais no tiem bija saistīts ar NATO aizsardzības politiku un NATO plāniem palielināt ieguldījumu Afganistānas atjaunošanas darbos. Ministri runāja arī par NATO dalībvalstu gaisa spēku patrulēšanu Baltijas gaisa telpā un Vācijas līdzdalību tajā. NATO valstu gaisa spēki, kas nodrošina gaisa spēku patrulēšanu Baltijas gaisa telpā, mainās aptuveni ik pēc trim mēnešiem.
Aizsardzības ministrs E.Repše Vācijas aizsardzības ministram pasniedza apbalvojumu – piemiņas medaļu “Sekmējot Latvijas dalību NATO”, kā arī uzsvēra Vācijas un P.Štrutka personīgo ieguldījumu, atbalstot Latvijas bruņotos spēkus dalībai NATO. Vācijā ik gadu mācās liels skaits Latvijas karavīru – 2004.gadā bija aptuveni 90 –, un Vācija ir sniegusi nozīmīgu ieguldījumu Jūras spēku modernizācijā. Latvija un Vācija, Polija un Slovākija izvērtē arī plānus ES Ātrās reaģēšanas spēku attīstībai.
Konferences laikā tikās arī visu triju Baltijas valstu aizsardzības ministri un parakstīja vienošanos par kopīgu gaisa telpas vadības vienības aprīkojuma iegādi Baltijas gaisa telpas vadības sistēmas “Baltnet” darbības nodrošināšanai. Šāds aprīkojums nepieciešams, lai veiksmīgi īstenotu NATO dalībvalstu gaisa spēku patrulēšanas operācijas Baltijas gaisa telpā.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!