• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs, tiekoties ar ārvalstu vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2005., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101586

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas goda konsulāta atklāšanu Norvēģijā

Vēl šajā numurā

15.02.2005., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs, tiekoties ar ārvalstu vēstniekiem

Ar ASV vēstnieci

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 10.februārī tikās ar ASV ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Ketrinu Todu-Beiliju.
Iepazīšanās vizītes laikā ASV vēstniece atzīmēja labās abu valstu attiecības un pauda pārliecību, ka abpusējā sadarbība tikai padziļināsies. Viņa uzsvēra nepieciešamību stiprināt ASV un Latvijas ekonomisko sadarbību.
Vēstniece pateicās par Latvijas atbalstu ASV cīņā pret starptautisko terorismu un Latvijas karavīru dalību starptautiskajās miera uzturēšanas misijās Irākā un Afganistānā. Viņa pauda pārliecību, ka Latvija ir nozīmīgs ASV sabiedrotais un partneris.
Amerikas Savienoto Valstu vēstniece Ketrīna Toda Beilija bija ieinteresēta jautājumos par Latvijas un Krievijas attiecībām. Ārlietu ministrs Artis Pabriks pauda viedokli, ka Latvija ir ieinteresēta pragmatiskās un konstruktīvās attiecībās ar kaimiņvalsti, vienlaikus ministrs norādīja uz tiem jautājumiem, kur abu valstu viedokļi nesakrīt.
Pēc tikšanās ministrs kopā ar ASV vēstnieci apmeklēja Okupācijas muzeju.

Ar Pakistānas vēstnieku

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 10. februārī tikās ar Pakistānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Šahidu Kamalu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.
Vēstnieks informēja ministru par aktualitātēm reģionā un Pakistānas attiecībām ar kaimiņvalstīm. Runājot par Afganistānu, vēstnieks uzsvēra nepieciešamību uzturēt stabilitāti valstī, īpaši pašlaik, kad situācija pakāpeniski normalizējas. Par to liecinot ievērojams tirdzniecības apjomu pieaugums starp Pakistānu un Afganistānu. Vēstnieks atzina, ka ir ļoti svarīgi, lai starptautiskā sabiedrība turpinātu atbalstu Afganistānai, un atzinīgi novērtēja šajā kontekstā t.s. provinču atjaunošanas grupu ieguldījumu. Skarot jautājumus par attiecībām ar Irānu un Indiju, vēstnieks uzsvēra, ka Pakistāna ir ieinteresēta stabilitātes nodrošināšanā reģionā un cenšas to atbilstoši realizēt.
Runājot par divpusējo sadarbību ar Latviju, vēstnieks izteica apmierinātību par attiecību attīstību, atzīmējot, ka pēdējos gados pieauguši tirdzniecības apjomi, kaut gan tie varētu būt daudz lielāki.
Vēstnieks izteica pārliecību, ka, arī strādājot ministrijā, viņam būs iespēja turpināt stiprināt sadarbību starp Pakistānu un Latviju.

Ārlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!