• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Francijas ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2005., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101587

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

15.02.2005., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Francijas ārlietu ministru

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 12.februārī Jūrmalas rezidencē tikās ar Francijas ārlietu ministru Mišelu Barnjē.
Valsts prezidente sarunā atzinīgi vērtēja Francijas vēlmi tālāk stiprināt abu valstu sadarbību. Abas puses pauda pārliecību, ka Latvijas prezidentes augstākā līmeņa vizīte Francijā šā gada novembrī veidos tālāko ietvaru politiskajām, ekonomiskajām, kultūras attiecībām. Īpaša uzmanība tika pievērsta vizītes laikā gaidāmajam Latvijas kultūras festivālam Francijā “Pārsteidzošā Latvija”, kura mērķis ir dažādās pilsētās iepazīstināt Francijas iedzīvotājus ar Latviju kā modernu, tradīcijām bagātu kultūras zemi, kā arī caur kultūru rosināt uz tālāku ilglaicīgu abu valstu sadarbību kultūrā, ekonomikā, politikā. Festivāla laikā notiks teātra un kino izrādes, koncerti, izstādes, interaktīvas kultūras un tūrisma norises, sadarbība ar Francijas plašsaziņas līdzekļiem.
Tikšanās laikā abas puses padziļināti runāja par Eiropas un Latvijas vēstures kolīzijām un jaunās Eiropas politiskajiem, ekonomiskajiem un vērtību izaicinājumiem. Abas puses atzīmēja, ka 55.gadskārtas gads kopš Šūmana deklarācijas par vienotas un stipras Eiropas ideju ir laba iespēja, lai debatētu par Eiropas nākotni. M.Barnjē augstu novērtēja V.Vīķes-Freibergas spējas runāt par Eiropas vērtībām un to nākotni, kā arī mudināja prezidenti turpināt starptautiskas lekcijas par šo tematu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!