• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2005., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101591

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Stiprina Baltijas finanšu politikas vienotību

Vēl šajā numurā

15.02.2005., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Šveices “Neue Zürcher Zeitung”: “Kremļa ielūgums ir atmaskojis tik bieži daudzināto baltiešu politisko vienotību. Krievijas prezidents Putins ir uzaicinājis politisko pasauli uz Sarkanās armijas uzvaras pār hitlerisko Vāciju 60.gadadienas svinīgo atzīmēšanu 9.maijā. Un to starpā, kas ir pats par sevi saprotams, kā ES dalībnieces arī trīs Baltijas valstis. Taču, kamēr Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga jau ir paziņojusi, ka dosies uz Maskavu, Viļņā un Tallinā vilcinās. Pazīmes norāda, ka vismaz Lietuvas prezidents Valds Adamkus varētu atteikties. Interfax informē, ka svinībās piedalīsies vismaz 50 valstu vadītāji, kā arī ANO ģenerālsekretārs Kofi Annans.”

Krievijas “Trud”: “Latvijas prezidente vēlējusies panākt, lai Krievija atsauc ielūgumu Maskavā, ar to it kā sniedzot diplomātiski simetrisku atbildi. Bet “diplomātijas māksla” esot “Krievijas atteikšanās no simetriskām reakcijām”.”

Vācijas “Financial Times Deutschland”: “ES konstitūcijas ratificēšana izšķirs, vai un ar kādu ātrumu un ar kādiem dalībniekiem turpināsies Eiropas integrācijas process. Taču, kas notiks, ja kāda valsts teiks “nē”? Pirmkārt, šādā gadījumā uzreiz apstāsies ES paplašināšanas process. Tas īpaši skars tās valstis, ar kurām joprojām notiek iestāšanās sarunas. Otrkārt, var nepanākt vienošanos par ES finanšu līdzekļiem laikam no 2007. līdz 2013.gadam. Tas nozīmē, ka spēkā būs jau pieņemtais budžets un rezultāts būs tāds, ka jaunās ES dalībvalstis nevarēs pretendēt uz ES līdzekļiem. Procesa beigās valstis, kas atbalsta konstitūciju, to arī saņems. Tikai šis process var ieilgt, un tikmēr būs asi strīdi un tiks nodarīts liels posts.”

Krievijas “Rossijskije Vesti”: “Krievijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Viktors Kaļužnijs uzskata, ka Krievijas un Latvijas attiecībās jāvadās no ekonomiskā izdevīguma un saprātīguma principiem. Viņš min savu Ventspils apmeklējumu un norāda, ka nav jābaidās no enerģētiskas atkarības no Krievijas. Arī Eiropa lielā mērā atkarīga no Krievijas energoresursiem.”

Vācijas “Frankfurter Rund-schau”: “Apmēram divas nedēļas pirms NATO sammita, uz kuru gaida ierodamies arī ASV prezidentu Džordžu V. Bušu, Raisa visās jomās centās apliecināt alianses vienotību. Irākas jautājumā Eiropā atkal valdot “vienprātība”, kas balstās uz vecajām alianses vērtībām. Aliansei, kas sevi veltī “brīvības izplatīšanai”, esot “liela nākotne”.”

ASV “The Washington Times”: “ASV valdība izvirzījusi oficiālu protestu Krievijai par tās piekrišanu pārdot Venecuēlas prezidentam ieročus, kuri, kā uzskata ASV amatpersonas, potenciāli varētu palīdzēt kreisā spārna sacelšanās realizācijai.”

Britu “The Independent”: “Visdzīvīgākā Eiropas daļa ekonomiskā pieauguma un ideju bagātības ziņā atrodas tās austrumos. “Paredzu, ka nākamajos 20 gados Eiropas laikraksti slavēs Baltijas valstu intelektuālo ietekmi un veidu, kā jaunās dalībvalstis mainījušas to, kā funkcionē pārējā Eiropa.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!