• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārsti kopīgiem spēkiem iestājas pret smēķēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2005., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101599

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Briest izmaiņas upju un mazo hidroelektrostaciju līdzāspastāvēšanā

Vēl šajā numurā

15.02.2005., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārsti kopīgiem spēkiem iestājas pret smēķēšanu

Lai stiprinātu ārstu lomu veselīga dzīves veida veicināšanā un novērstu tabakas un citu kaitīgo ieradumu ietekmi uz sabiedrības veselību, vairāk nekā 30 ārsti aizvadītajā nedēļā izveidoja atbalsta grupu “Ārsti PAR veselīgu dzīvi un PRET tabaku”.

CIGARETES.PNG (73300 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Pasaules veselības organizācijas pētījumi liecina, ka ārsta ieteikums pacientam un kolēģim atmest smēķēšanu un ārsta personīgais piemērs ir viens no visefektīvākajiem veidiem, kā samazināt smēķēšanu un uzlabot cilvēku dzīves kvalitāti, informē ANO starpaģentūru sabiedrisko attiecību vadītāja Līva Biseniece.
Atbalsta grupu dibināja Romāns Lācis, Līga Kozlovska, Mārtiņš Šics, Ludmila Vīksna un citi sabiedrībā zināmi ārsti.
Latvijas Ārstu biedrības prezidents Viesturs Boka uzskata, ka cilvēkiem ir jādzird profesionāļu vērtējums par smēķēšanas kaitējumu veselībai. Viņaprāt, ārstiem jāizmanto sava autoritāte, lai novērstu daudzu nāvējošu slimību galveno cēloni – smēķēšanu. “Labs ārsts veic ne tikai ārstēšanu, bet arī dod padomus par slimību profilaksi un veselīgu dzīves veidu” – tā V.Boka.
Pasaules veselības organizācijas pārstāvniecības vadītāja Aiga Rūrāne uzsver: tas ir liels panākums, ka Latvijas ārsti aktīvi iesaistās cīņā pret tabaku. Viens no lielākajiem darbiem būs samazināt smēķēšanu pašu veselības aprūpes darbinieku vidū un vidē.
Kā skaidro L.Biseniece, atbalsta grupā iesaistītie ārsti savā ikdienas darbā informēs pacientus par smēķēšanas nodarīto postu veselībai un sniegs padomu, kā atmest smēķēšanu. Tā arī veicinās veselīgas vides veidošanos veselības aprūpes un medicīnas izglītības sistēmā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!