• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre, apmeklējot Cēsu audzināšanas iestādi un Valmieras cietumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2005., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101780

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot Lietuvas tautu Valsts atjaunošanas svētkos

Vēl šajā numurā

17.02.2005., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre, apmeklējot Cēsu audzināšanas iestādi un Valmieras cietumu

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa vakar, 16.februārī, apmeklēja Cēsu audzināšanas iestādi nepilngadīgajiem un Valmieras cietumu. Ministre iepazinās ar situāciju abās ieslodzījuma vietās, kā arī ar izglītības iegūšanas iespējām ieslodzītajiem.
Pēc abu iestāžu apmeklējuma tieslietu ministre atzīst, ka nepieciešama valstiska pieeja izglītības iespēju nodrošināšanai – gan Valmieras cietumā, gan Cēsu audzināšanas iestādē izglītības sistēma ir sakārtota, tikai pateicoties šo cietumu vadības īstenotajiem sadarbības projektiem ar cietumiem Skandināvijas valstīs.
Ministre uzskata, ka valstij jābūt vienotai koncepcijai ieslodzīto izglītības jautājumos kontekstā ar valsts kopējo izglītības sistēmu.
Tieslietu ministre apmeklējuma laikā tikās ar Valsts probācijas dienesta Valmieras teritoriālās struktūrvienības vadītāju Mairu Viateri un Cēsu teritoriālās struktūrvienības vadītāju Jāni Zārdiņu. S.Āboltiņa iepazinās ar struktūrvienību darbu. Pēc apmeklējuma ministre atzina, ka izglītības jautājuma risināšana ir būtiska arī probācijas dienestam, jo izglītotus bijušos ieslodzītos ir vieglāk integrēt sabiedrībā, tostarp atrast viņiem arī lietderīgu nodarbošanos.
Lai atrastu iespējami labāko risinājumu ieslodzīto izglītības sistēmas sakārtošanai, nepieciešams speciālistu piedāvāts risinājums. Līdz ar to Tieslietu ministrijas Ieslodzījuma vietu pārvalde sadarbībā ar Ziemeļu Ministru padomi marta sākumā rīkos semināru “Izglītība cietumā”. Tajā piedalīsies Tieslietu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Labklājības ministrijas, Ieslodzījuma vietu pārvaldes un cietumu pārstāvji, Valsts probācijas dienesta un pašvaldību pārstāvji.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!