• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs, tiekoties ar Pasaules bankas reģionālo direktoru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2005., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101781

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras ministre, atrodoties divu dienu darba vizītē Igaunijā

Vēl šajā numurā

17.02.2005., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs, tiekoties ar Pasaules bankas reģionālo direktoru

Finanšu ministrs Oskars Spurdziņš vakar, 16.februārī, tikās ar Pasaules bankas (PB) Centrāleiropas un Baltijas valstu direktoru Rodžeru Grovu, ar ko pārrunāja PB plānotu pētījumu astoņās jaunajās ES dalībvalstīs, kā arī Latvijas un PB iespējamo turpmāko sadarbību jaunas PB aizdevumu programmas ietvaros.
PB plāno veikt pirmo starpvalstu pētījumu par fiskālo reformu īstenošanu jaunajās Centrāleiropas un Baltijas reģiona ES dalībvalstīs (8 valstis). Šis pētījums koncentrēsies uz atsevišķiem tematiem vairāku gadu pārskata periodā. Galvenie pētījuma temati ir veselības aprūpes finansēšana, augstākās izglītības finansēšana, pensiju reforma, fiskālie riski, kas saistīti ar publiskajām privātajām partnerībām un decentralizācija.
Finanšu ministrs O.Spurdziņš sarunā norādīja, ka Latvija atbalsta šāda pētījuma veikšanu un pēc PB lūguma jau ir apzinājusi visu iesaistīto ministriju kontaktpersonas, kas sadarbosies ar PB ekspertiem un nodrošinās nepieciešamo informāciju. Kā uzsvēra ministrs, Latvijai pētījuma kontekstā īpaši interesē pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmas vērtējums un ieteicamie uzlabojumi, jo šīs sistēmas pilnveidei ir nepieciešams “skats no malas”, kas nepārstāvētu ne valsts, ne pašvaldību viedokli.
R.Grovs informēja finanšu ministru par jaunu PB aizdevumu veidu – Sociālās un institucionālās attīstības un ekonomiskās vadības tehniskās palīdzības programmu (SIDEM), kas ir apstiprināta PB izpilddirektoru padomē 25.janvārī. Aizdevumu mērķis būtu veicināt sociālo un institucionālo attīstību un tautsaimniecības vadību tajās ES dalībvalstīs, kuras ir tiesīgas ņemt aizdevumus no Pasaules bankas, t.i., Čehija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Polija, Slovākija, Slovēnija un Ungārija. Aizdevumu izmantošanas veids būtu tehniskā palīdzība institūcijām.
Tā kā PB pārstāvis vizītē Latvijā iecerējis tikties ar nozaru ministriju pārstāvjiem, lai uzzinātu to vajadzības SIDEM aizdevumu finansētās tehniskās palīdzības izmantošanai, ar finanšu ministru konkrētākus jautājumus paredzēts apspriest nākamajā R.Grova vizītes laikā Latvijā marta sākumā, kad būs formulēta arī Latvijas nozaru ministriju attieksme pret PB piedāvātajiem aizdevumiem.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!