• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Sāremā-Ventspils prāmju līnijas prezentāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2005., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101784

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts kopbudžeta ieņēmumiem janvārī

Vēl šajā numurā

17.02.2005., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Sāremā-Ventspils prāmju līnijas prezentāciju

Šodien, 17.februārī, Latvijas vēstniecība Igaunijā sadarbībā ar Igaunijas uzņēmumu “Saaremaa Laevakompani”, Ventspils pilsētas domi, Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūru, Kurzemes tūrisma asociāciju, Ventspils tūrisma informācijas centru rīko jaunās prāmju līnijas Sāremā–Ventspils prezentāciju.
Prezentācijā piedalīsies vairāk nekā simt tūrisma aģentūru, plašsaziņas līdzekļu, tirdzniecības kameru pārstāvju un arī vairāku Eiropas valstu vēstnieki. Viesus uzrunās Latvijas vēstnieks Igaunijā Edgars Skuja un Sāremā gubernators Hanss Teivs. Tam sekos “Saaremaa Laevakompanii”, Latvijas tūrisma organizāciju uzstāšanās un pieņemšana.
Pēc trim mēnešiem, 17. maijā, paredzēts oficiāli atklāt prāmja satiksmi starp Ventspili un Sāremā.
Šis projekts ir veiksmīgs Ventspils pilsētas domes, Ventspils brīvostas, Sāremā kuģu kompānijas “Saaremaa Laevakompani” un Latvijas vēstniecības Igaunijā sadarbības rezultāts, kas veicinās gan Ventspils un Latvijas rietumu daļas, gan arī Sāremā tūrisma industrijas attīstību. Līdz ar prāmja līnijas atklāšanu paralēli tradicionālajām tūrisma plūsmām no Lietuvas uz Igauniju caur Rīgu parādīsies jauns maršruts, kas ļaus iepazīties ar Latvijas rietumu reģionu un pievērsīs daudz lielāku uzmanību Ventspilij, Liepājai un citām Kurzemes pilsētām. Šis tūrisma maršruts sniegs jaunas iespējas ne vien Latvijas, Igaunijas un Lietuvas iedzīvotājiem, bet arī tūristiem no citām Eiropas valstīm, apceļojot Baltiju, īpaši Baltijas jūru, tās salas un piekrasti. Prāmja līnijas atklāšana dos iespēju Sāremā apmeklētājiem, īpaši no Somijas un Zviedrijas, apceļot arī Latviju un doties tālāk.

Ārlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!